Guatır zehirli olan değil demi? benim bütün halalarım da var siizn için sorup bilgi alıcam. Hamileyken ilaç kullandılar mı diye.
zehirli ile ilgili bise demedi cnim doktor sadece yuksem dediler ilac basladik bu hastalikda bebekler hap kullansan bile gelisim.engelimi oluyor acaba
Asıl hapı kullanmazsan belli hormonları alamadığı için bebekte zeka geriliği gibi farklı anomaliler olabiliyomuş. Doktor kontrolünde doktorun belirlediği dozda ilaç kullanman gerekiyomuş yani. Tabi bunu söyleyen bi hasta doktor değil. Sen yine de içinde şüphe bırakmayacak başka bi doktorla daha görüş en güzelini en doğrusunu onlar bilir çünkü. Umarım içindeki bu endişe geçer ve bebeğin sağlıkla büyür içinde sağlıkla alırsın kucağına
Arkadaşımda troid çıkmıştı. Doktorun verdiği hapı zamanında kullandı. Bebek sağlıklı doğdu
Bence kendinizi uzun süre bunaltmayın, bebek de üzülecek
Hamilelikte tiroidi yüksek çıkan var mı 26 haftalık hamileyim belirtileri neler nasıl fark ettiniz benim de yüksek çıktı ama doktorun demesine göre nefes darlığı boğazda ağrı acı ellerde titreme gibi belirtileri varmış yardımcı olur musunuz?
@zsnblk hoşgeldiniz troid hastalığı zor bi hastalık değil sanki ameliyat olan yakınlarım var ama troid ilavını günlük almak zorunda oluyolar doktorlar neler dicek ona bakmak lazım
Aramıza hoş geldiniz.
Bende gebeliğin ilk haftalarında doktorumun tavsiyesi ile test yaptırdım 3.5 çıktı ilaç kullanımına başladım 1 ay sonra yeniden yoklandı 1.5 çıktı. Hamilelikte tsh zaten yükseliyor.Ben hiçbir belirti fark etmedim.Doktorum ilacı kesmedi hamilelik sonuna kadar böyle kontrolde kalsın diye devam ediyorum hala.
Merhaba @zsnblk hoşgeldiniz troid ilacınınızı duzenli kullandığınız sürece o belirtiler görülmüyor içiniz rahat olsun
Peki bunun için dahiliye doktoruna mı gitmem gerekiyor yorumlarınız için teşekkür ederim
Evet dahiliye kontrol ediyor tiroidi ilaçlarınızı düzenli kullanırsanız bir sıkıntı yaşamazsınız.
Dahiliye ve endokrinoloji ikisi de olur
@zsnblk merhabalar genel hormon testi sonrasında tiroidim 3.44 çıktı ve doktorum gebelikte yüksek tiroid istemiyoruz bebekte gelişim geriliğine sebep olabiliyor dedi ve dahiliyeye yönlendirdi endokrinoloji de olur. Orada tekrar hormon testi verdim ve doktorum düşük doz bir ilaca başladı 1 ay kullan gel bakalım dedi her sabah yemekten 1 saat önce kullanıyorum. 1 ay sonra gittiğimde 1.80 e düşmüştü ama doğuma kadar devam etmemi ve her ay kan vermemi istedi. Bir sonraki kontrolüm pazartesi günü. İhmal etmeyin tedavisi var sonuçta
Teşekkür ederim
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz
Bu arada hiç bir belirtim olmadı. Hormona bakılmasa anlamazdım, hamilelikte yükselmeler olabilir normal dedi doktorum.
Merhaba 9 haftalık gebeyim troid çıktı ne yapmam lazım bilgilendirir misiniz
Hamilelikte tiroid hastalığı, özellikle tiroid fonksiyon bozuklukları bakımından dikkatlice yönetilmesi gereken bir durumdur. Öncelikle herhangi bir tedaviye başlamadan önce doktorunuzla danışmanız çok önemlidir.
Tiroid bozuklukları genellikle hipotiroidizm (tiroidin yeterince hormon üretememesi) veya hipertiroidizm (tiroidin aşırı miktarda hormon üretmesi) şeklinde olabilir.
-
Hipotiroidizm: Hamilelikte hipotiroidizmin en yaygın nedeni Hashimoto tiroiditi olarak bilinen otoimmün bir hastalıktır.
- Tedavi: Hipotiroidi genellikle levotiroksin adı verilen bir ilaçla tedavi edilir. Levotiroksin, tiroid hormonunun sentetik bir formudur ve hamilelikte güvenli olarak kabul edilir.
- Evde Yönetim: Yeterli iyot alımı tiroid sağlığı için önemlidir, fakat aşırı iyot da zararlı olabilir. Düzenli doktor kontrolü ve ilaç dozajının takip edilmesi esastır.
-
Hipertiroidizm: Graves hastalığı hamilelikte hipertiroidizmin en yaygın nedenidir.
- Tedavi: Anti-tiroid ilaçlar (örn. metimazol) hamileliğin ilk üç ayında genellikle önerilmez. Propiltiourasil (PTU) ilk trimesterde daha güvenlidir.
- Evde Yönetim: Stresten kaçınmak ve rahatlama teknikleri (meditasyon, derin nefes alma) kullanmak hipertiroidi belirtilerini hafifletebilir.
Genel Öneriler:
- Beslenmenize dikkat edin: Özellikle selenyum ve iyot gibi tiroid için önemli olan mineralleri içeren gıdaları tüketin.
- Stresten uzak durun: Stres, tiroid fonksiyon bozukluklarını tetikleyebilir.
- Düzenli doktor kontrolü: Tiroid hormon seviyeleri hamilelik sırasında değişebilir, bu nedenle düzenli kontroller çok önemlidir.
- İlaçlarınızı düzenli alın: Eğer bir ilaç reçete edilmişse, dozda değişiklik yapmadan düzenli olarak alın.
Son olarak, hamilelikte tiroid tedavisi konusunda özellikle endokrinolog veya kadın doğum uzmanı gibi uzman bir doktordan destek almanız önemlidir.
Her ay düzenli kan testi vermelisin ben ilk ay levotiron 25 ile başladım şimdi 8 aylık oldum 5 gün 150 2 gün 100 mg içiyorum her ay dahiliyeye gidiyorum düzenli bir şekilde onlar takip ediyorlar sana tavsiyem doktor değiştirmeden düzenli tek bir doktora gitmen çünkü tek doktor takip edince doz ayarlamasi kolay oluyor
Benimde 20.haftamda çıkmıştı troid. Levotiron 25 mg kullanıyorum. her ay düzenli kan vermelisin dahiliye doktoru sonuca göre dozunu düzenliyor zaten. İlacını düzenli kullanmalısın çünkü doktorum bana eğer gerekli tedavi yapılmazsa gelişim geriliği oluşabileceğini söylemişti. Benim troidlerimin ultrasonu da çekildi çok şükür bir sıkıntı çıkmadı hamileliğe özel bir durum yani doğumdan sonra geçeceğini söyledi doktorum. Çoğu hamilelik döneminde olabiliyormuş sadece ilacını aksatmamalısın
Hipo mu hiper mi öncelikle ona göre farklı ilaç takipleri yapılıyor endişe etmenize gerek yok doktorunuzun verdiği ilacı hergün aynı saatte aç karnına almaya dikkat edin ilaçtan bir saat sonra yemek yemeye başlayın değerler düzgün ve sabit kalacaktır. Yorgunluk ve halsizlik yapabilir duygu değişimi olarak çok etkileyebilir bunları da göz önünde bulundurabilirsiniz