Merhaba arkadaşlar ben 6+2 günlük gebeyim dün yapılan testlerimde ths 10.16 çıktı dahiliye yönlendirildim 50 mg ilaca basladim acaba ne zaman düşer bu deger bebegime bisey olurmu nette zeka geriliği flan yazıyor korkuyorum
İlaç kullanmaya başladıysan korkma hamileliğin boyunca kullanacaksın bu ilacı eğer dusmediyse 75 e çıkartır dozu ben hamileliğimin başından beri kullanıyorum şuan 4 gün 0.50 3 gün 0.75 kullanıyorum bebeğim sağlıklı çok şükür doktor tedaviye başladıktan sonra korkmana hiç gerek yok. Bu arada gebeliğin hayırlı olsun aramıza hoşgeldin ![]()
![]()
Bende de aynı sorun yaşadım ilaçimi düzenli kullandım son iki aydır değerlerim normale döndü.
Sizin tsh yüksekliği kaç çıkmışti t3 t4 normal ama tsh yüksekliği beni korkuttu düşük tehlikemde var
Şuan hatırlamıyorum ilk haftaları ama olması gerekenden yüksekti şuan olması gereken seviyede ama yukselmesin diye devam ettiriyor doktor. İlaca başladıysan korkma düşer o kendini o kadar bunaltma düşük tehliken de varsa şuan senin için en onemli şey sakın stressiz olmak bol bol yat dinlen ayaklarını yukarı kaldırıp yat olumlu düşün TSH düşer zaten ilaçla ilaç kullanmiyorsan korkman lazım kullanmaya başladıktan sonra korkma
Merhaba geçmiş olsun ilaç kullandığınız surece 1 aya kadar düşer, veya dozu arttırırlar. Bebeginize birşey olmaz merak etmeyin. Ben yılların tiroid hastasıyım 3. Gebeliğimi yasiyorum. Tsh bende de illaki bozulmuştu hormonların etkisiyle ama müdahale edildiği sürece bir sorun yaratmıyor. Zeka geriliği konusuna da hix̌ takılmayın.