Tiroid sorunu

Aramizda Hamilelikte tiroid sorunu olan var mı acaba ?

2 Beğeni

Benım vardı canım kan değerine göre ilaç veriyor doktor hamilelik boyunca kullanıyosun doğumdan sonra değerin düzelirse ilacı kesıyorlar ama düzelmezse devam ediyorsun korkulacak bişey yok. Kaç senın tsh değerin

13 haftadan itibaren chikti bende de shu an 17 haftalik daha da yükseldi 6.16 oldu ilaç dozum kaldirildi. İlaç kullaniyorsaniz doktor kontrolünde ise bi sorun olmaz diye biliyorum

Evet ben canım 4 ayımdayım ve her ay dahıliye kontrol yapıyor ılac verdı levotıron 25 mg yarım ıcıyorum

Benım 3 80 dı ılk bas sonra 2.40 düştü aslında normal ama benım gecmısım var trootıt enfeksıyonu gecırdım kortızonla ıyılestı geçen sene o yüzden sureklı kontrol altındayım her ay 1 kez gıdıyorum kan verıyorum 9 ay boyunca gıdecegım

İlaç kullanmazsan bebeğine Allah korusun sorun çıkar :folded_hands:Rabbım hepsını korusun

Ben ilk düşük yaptifimda sebebi troid dedi doktor benim normalde troidim yoktu ama hormonlardan yukseliyomus bende daha once troid sorunu yasamadigim için bebege zarari oldugunu bilmiyodum 7 haftalikken dusuk yaptım değer 15 di sonra tekrar bebek istediğim için ilac kullandim hamile kalmak için troid degerinin dusmesi gerekiyo dedi doktor 50 mg kullandim ise yaramadi 75 mg de ise yaramadi en son 100 mg kullandim o degerleri 1/2 ye dusurmus sonra bi bucuk aylik hamile oldugumu ogrendim :smiling_face_with_three_hearts:hamilelerde bi doz daha yukseltmeleri gerekiyomus o yüzden suan 125 mg kullaniyorum çok şükür bi sorun yok 6 aylik oldu bile bakalım dogumdan sonra ne olucak

Ben 18 yaşımdan beri troid ilacı kullanıyorum. Troid lerim hiç çalışmıyor. Çocuğun olmaz tüp bebekle anca falan diyen doktor bile oldu. İkinci çocuğuma hamileyim çok şükür. 200 mg levotiron kullanıyorum. Değerlerim gebeliğin en başından beri yüksekti. Ancak hiçbir sorun olmadı şükür. Hatta hamile kaldığımda 175 mg kullanıyordum bir baktım ki hamileyim.

Ben 2018’den beri yani ilkokuldan beri kullanıyorum şu an 21 yaşındayım evliyim ve 11 haftalık hamileyim kaç senedir sürekli kullanıyorum ve hala takip altındayım

1 Beğeni

Takip süreci benim için normal artık 3 ayda bir gidiyordum gebelikte ayda bir gidiyorum ama dozum ilaç kullansamda hep yüksek. En son kan anemisi çıktı serum aldım 2 tane onun dışında herhangi bir problem yaşamadım