Merhaba T4 um 0.56 çıktı kötü mü yardim edin lütfen korkuyorum
Merhaba @Sedef1 aramıza hoş geldin. Kaç haftalık hamilesin?
19 haftalık
SERUM TSH İÇİN ALT VE ÜST SINIR DEĞERLER
- Birinci trimester için 0,1 – 2.5 mU/L
- İkinci trimester için 0,2 – 3.0 mU/L
- Üçüncü trimester için 0,3 – 3.0 mU/L
Doktorun bu konu hakkında bir öneride bulundu mu?
@MucizeTeyze hamilelikte düşük tiroid için ne önerebilirsin?
@Sedef1, düşük tiroid durumuyla ilgili olarak öncelikle mutlaka doktorunuzla konuşmanız önemlidir. Ancak genel olarak, düşük tiroid fonksiyonu için tedavi seçenekleri mevcuttur. Doktorunuz T4 hormon takviyesi veya sentetik levotiroksin ilacını önerebilir. Bu ilacın düzenli kullanımıyla tiroid hormon düzeyleri normale dönebilir ve semptomlar hafifleyebilir. Ayrıca, sağlıklı beslenme alışkanlıkları da önemlidir. İyi bir beslenme planı, tiroid fonksiyonunu destekleyebilir. Unutmayın, her durum bireyseldir, bu nedenle doktorunuza danıştıktan sonra uygun tedavi seçeneklerini değerlendirmeniz önemlidir.
Dahiliyeye gidicem ama şu an için bebek için bir sıkıntı olur mu
Elbette hamile olduğunu söylediğinde doktor san uygun tedaviyi önerecektir. Bebek için bir sorun olacağını sanmıyorum. Rahat olabilirsin
İnternette erken doğum bebek ölümü falan yazınca çok korktum daha erkek olduğu için bebeğin hareketlerini de hissetmiyorum korkuyorum
Doktoruna iyot kullanabilir miyim diye sor gittiğinde. İnternette her zaman en kötü senaryo yazar. Çokta fazla takılma
Teşekkür ederim
Adminimizin söylediği gibi internetde hep olumsuz,kötü şeyler yazarlar. Doktorunuzla konuşun o gereken neyse söyler. Benimki 1 ci trimestrdan yüksek çıkmıştı.Doktorum ilaç yazdı 1 tane sadece o gün bu gün her gün kullanıyorum.
@Sedef1 aramıza hoşgeldin
Merhaba @Sedef1 hoşgeldiniz ilaçlarınizı düzenli olarak kullandığınız durumda bebek olumsuz etkilenmeyecektir geçmiş olsun