Tırnak İltihabı

Kızlar merhaba, tırnağımın kenarında şeytan tırnağı vardı birkaç gün önce. Koparmamam gerektiğini bilmeme rağmen yarısından kopardım. Şimdi parmağımın kenarı iltihap kapmış, kızarmış ve şişmiş. İçi iltihap doldu muhtemelen.

Krem vs kullanamam ama böyle durumlarda uyguladığınız bir yöntem var mı acaba tedavi etmek, iltihabı indirebilmek için?

2 Beğeni

Hamilelikte ayak tırnağı iltihabı ile karşılaşmak oldukça rahatsız edici olabilir. Bu durumda, öncelikle bir sağlık profesyoneline danışmanız en iyisidir. Ancak evde uygulayabileceğiniz bazı basit yöntemler şunlar olabilir:

1. Ilık Su Banyosu: Günde 2-3 kez, 15-20 dakika boyunca iltihaplı bölgeyi ılık su içinde bekletmek, şişliği ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olabilir. Su, temiz ve ılık olmalıdır. İsterseniz suya tuz ekleyebilirsiniz, bu antiseptik etki yapabilir.
  2. Temiz ve Kuru Tutma: Ayaklarınızı her zaman temiz ve kuru tutun. Islak veya nemli ortamlar bakteri ve mantarların büyümesine neden olabilir.
  3. Rahat Ayakkabılar Giymek: Dar veya sıkıştıran ayakkabılar tırnak batmasına ve iltihaba neden olabilir. Hamilelik sırasında ayaklarınızın genişleyebileceğini unutmayın ve buna uygun rahat ayakkabılar tercih edin.
  4. Doğal Yağlar: Bazı doğal yağlar (örneğin, çay ağacı yağı) antiseptik özelliklere sahiptir. Bu yağları seyreltilmiş bir şekilde iltihaplı bölgeye uygulayabilirsiniz, ancak öncelikle cildinizin bu yağlara karşı herhangi bir reaksiyon gösterip göstermediğini küçük bir alanda test etmek önemlidir.
  5. Yükseltmek: Ayaklarınızı yükselterek oturmak, şişliği azaltmaya yardımcı olabilir.
  6. Sıkı Çorap ve Çoraplarınızdan Kaçının: Sıkı çoraplar veya çoraplar da tırnak batmasına yol açabilir, bu yüzden mümkün olduğunca bunlardan kaçının.

Unutmayın ki bu öneriler genel bilgilendirme amaçlıdır ve herhangi bir sağlık sorununuzda mutlaka sağlık profesyonellerinin yönlendirmesine başvurmanız gerekmektedir. Hamilelikte ilaç kullanımı veya tıbbi işlem gerektiren durumlar için mutlaka doktorunuza danışın.

2 Beğeni

Teşekkür ederim, el tırnağı olduğu için 1.ve 4.maddeler işimi görür​:face_with_hand_over_mouth:

1 Beğeni

Geçmiş olsun çiçeğim :pleading_face:

Benim de el tırnağımda olurdu hep, bilirim acısını :pleading_face:

1 Beğeni

Eskiler ebemler neyin dağlama yöntemi de kulalnirmis ama ne. Kadar doğru bilemem hafif çay kaşığını ocakta kızdırıp ilk sıcaklığı geçince iltihap olan yere bastirirsan cansizligi alınır denir bana farklı geliyordu ama eski tipcilar da birçok şeyde kullanmışlar dağlama yöntemini tabi araştırmaya cokkk açık bir konu ben sadece ipi vereyim ucunu bulmak istersen bak bacım çok geçmiş olsun biraz zeytinyağı sürüp hafif bir krem sürmen de iyi gelebilir yumusatabikir

1 Beğeni

Sağ ol kuşum ya yaptım bir halt şimdi nasıl geçecek diye uğraşıyorum​:pleading_face::joy:

1 Beğeni

Dağlama yapmam aboo bir şey olur falan​:joy: zeytinyağı olabilir onu deneyebilirim​:joy:

Dün sirkeli suda beklettim, bugün tuzlu suda bekletmeyi düşünüyorum. Eğer her şey yolunda giderse yarın parmak turşum hazır hahahahaha​:joy::joy:

3 Beğeni

Kahkaha attım :joy::joy::rofl::joy::rofl:

1 Beğeni

Annemden de sarımsak fikri geldi​:joy::joy::joy: yemin ederim tam turşu oldu​:joy: parmaklarını yersin tam bu oluyor hahahahah​:joy:

2 Beğeni