Tip 1 Diyabetli Hamilelik

Tip 1 diyabetli olup hamilelik yasayanlar var mıdır? Hamilelik süreciniz nasıl geçiyor

2 Beğeni

Malesef bilmiyorum o yüzden bilgi veremiyorum ama size çok geçmiş olsun dilerim. Umarım ikiniz içinde en sağlıklı şekilde geçirirsiniz sürecinizi. :heart:

1 Beğeni

Teşekkur ederiz inşallah :cherry_blossom:

Merhaba bende tip 1 şeker hastasiyim 15 yasimsan beri insulin kulaniyorum su an 2.5 aylik hamileyim

2 Beğeni

Merhaba, ben de 9 yıldır tip1 diyabetim. 28 hflık hamileyim :blush: Şu anlık her şey yolunda. Eğer düşünüyorsanız size tavsiyem yeme düzeninizi ve kan şekerinizi düzene soktuktan sonra (hba1c yi de 7 nin altına düşürüp) gebelik planlamanız. Tabiki endokrine gidip gebelik planınızdan bahsedip onay aldıktan sonra

1 Beğeni

Tabi benim cok yakin arkadasim seker hastasiydi 28 yasindayiz zaten evlediginin 3.ayi hamile kaldi simdi 5 aylik bir kzii var cok dikkat etti hic bilmeden supriz sekildee oldu neden olmasin Rabbim istedikten sonra :slight_smile:

1 Beğeni

Bende 10 yıllık tip 1 diyabetliyim. 24. Haftaya giriyorum yarın. Hb1ac 8,5 iken hamile kaldım şimdi 7,9’a düştü. Endokrin doktorum 35. Hafta gibi almamız gerekiyor bebeği akciğeri çalışmaya başlar başlamaz dedi. Kadın doğumcumda 31.haftada akciğeri gelişmesi için iğne yapacağız 48 saat karbonhidrat alımını yapmayacağız. Akciğer solunum yapar duruma gelir gelmez 34. Hafta gibi doğuma alacağız dedi. Sizlerde de bu durum oldu mu

Gestasyonel diyabet ile 35.haftada doğurdum. Suyum geldi acil sezaryene aldılar. Hiç canını sıkma bebeğin kilosu yerindeyse ve nefes alışı stabilse yoğun bakıma bile alınmıyor. Kötü dğşğnme. İyi enerjiler gönderelim :sunflower:

1 Beğeni

Bendeki süreç şöyle. Aslında doğum ile ilgili sizin yorumunuzu okuyana kadar sormanın erken olduğunu düşünüyordum. Peronotoloji uzmanı ve kadın doğum uzmanım eğer bebeğin kilosu normalse, normal doğumun iyileşme sürecim açısından daha iyi olacağını düşünüyorlar. (Diyabetik anne bebeklerinde akciğer gelişimi biraz geç olduğu için de beklemek istiyorlar). Ama endokrinoloji uzmanım normal doğum sürecinin uzunluğundan kaynaklı hipoglisemi riskine girmemek ve iri bebek olma riskinden dolayı sezaryenin daha iyi bir seçim olacağını söylüyor. Ama ortak fikir kan şekerimi normal değerlerde tutup en az 38 e kadar beklemek.

Doktorlarımız klinik durumumuzu baz alarak en doğru kararı vereceğinden eminim :blush: İnşallah her şey bebeğiniz ve siz için sağlıklı bir şekilde sonuçlanır. Bizim elimizden gelen diyetimize tam uyup hamileliğin keyfini çıkarmak.