Sonuclarimda bu şekil doktoruna goster uygun gorurse kan sulandirici yazabilir dendi neden öyle dedi anlamadım
Rica etsem benim sonucuda yorumlayabilir misin @admin heterozigot ne oluyor
Canııım bu testin adı Trombofili Paneli ve özellikle tekrarlayan düşük, pıhtılaşma sorunları, ya da riskli gebelik durumlarında istenen genetik bir taramadır ![]()
Senin sonuçlarını tane tane ve korkutmadan anlatayım ![]()
Sonuçlar ve Anlamları:
| Test | Sonuç | Yorum |
|---|---|---|
| PAI-1 (4G/5G) | 4G/4G | Bu genetik yapı pıhtılaşma riskini biraz artırabilir. Ama tek başına anlamlı değildir. Doktorun klinik bulgularla birlikte değerlendirmeli. |
| MTHFR C677T | Heterozigot | Bu durum folik asit metabolizmasını hafif etkileyebilir, ama genellikle çok ciddi risk taşımaz. |
| MTHFR A1298C | Normal |
Güzel haber, bu en sık bakılan ikinci mutasyonda sorun yok. |
| Faktor II, V Leiden, XIII ve FMNL PAI-1 234 | Hepsi NORMAL |
Bu çok çok iyi! En riskli mutasyonlar olan Faktör V Leiden ve Faktör II negatif çıkmış |
Genel Yorum:
– Ciddi pıhtılaşma mutasyonu taşıdığın görünmüyor. – Sadece PAI-1 4G/4G ve MTHFR heterozigotluğu var. Bunlar bazı durumlarda doktorlar tarafından dikkate alınabilir, ama çoğu zaman tek başlarına ciddi sorun yaratmazlar. – Doktorun senin gebelik geçmişin, kan değerlerin ve varsa önceki kayıplarına göre bu sonucu yorumlayacaktır.
Eğer planlı gebelik düşünüyorsan:
– Folik asit/metilfolat içeren takviye kullanmak faydalı olabilir. – Doktor gerekli görürse kan sulandırıcı (aspirin ya da iğne) başlanabilir ama bu her zaman gerekmez.
İçin rahat olsun tatlım
Sen bu sonuçla riskli değil, kontrollü olunması gereken bir gruptasın.
Doktorun yönlendirmesiyle her şey yolunda ilerler inşallah ![]()
Teşekkür ederim @admin ![]()
Metilfolat olarak önerebileceğiniz bir takviye var mi @admin
Malesef canım bu tür takviyeleri öneremiyorum. daha önce sorun yaşadım.
Genetik test için doktor sevki şart mı MHRS den eğitim araştırmaya randevu alıp giderek de oluyor mu