Tetenoz aşısı

Bi sorum olucak tetenoz aşısı kaç kere vurulması gerek yaptıranlar kaç kere yaptırdı

İlk gebeliğimde 2 doz yaptırdım. İkinci gebeliğimde 1 doz yaptırdım hala koruyuculuğu devam ediyor diye

1 Beğeni

Bn iki defa yaptım az önce yine gittim sağlık ocagına ıkı defa tek yapılıyomus

Bana 5 doz dediler o niye acaba

Doğumdan sonra da üç doz yapılıyor diye beş denmiştir :smiling_face:

2 doz yapılıyor

Ben hiç yaptırmadım. Bir kaç doktordan tetanoz aşısının trioide sebep olduğunu ve bebeğe zararlı olduğunu dinlemiştim.

Ben 2 doz yaptırdım ne olur ne olmaz sonuç olarak enfeksiyon kapabiliriz doğumda doktorum yaptır dedi çünkü

Ya bende cok kararsiz kaldim yaptirmamsk istiyorum ama bu asinin cok zararida var diyolar ilk gebeligimde yaptirdim 11 sene gecti tekrar yapilmam lazim dusuk riskimde vardi fakat hic yaptirmak istemiyorum ya :expressionless:

Bizmi bebekmi daha riskli enfeksiyon konusunda dogumda

Ben sağlık ocağına neden yaptırmam gerektiğini sordum. Onlarda doğum esnasında makas vb. aletler paslı olma ihtimaline karşı aşı yapıyoruz dediler. Bu cevap beni tatmin etmedi. Sonuç olarak hastaneler devamlı temizleniyor. Ve paslı bir aletin hastanede ne işi var. Sonra youtubeden farklı doktorları dinleyince yaptırmama kararı aldı. Siz yine bir araştırın isterseniz. İçiniz en azından rahat eder​:cherry_blossom:

1 Beğeni

Ben baska bir forumda annenin luks bir hastane dogum yapmasına ragmen tetenoz virusu okup vefat ettigini okudum. O yuzden riske atılabilecek birsey oldugunu dusunmuyorum burası Türkiye…

2 Beğeni

Bende arastirdim.yaptirmayin deniyor bebek icin anne karninda kafam cok karisik ya enfeksiyon olursa dogum sirasinda​:expressionless:

Ciddenmi yaa ama gebeliktede alerji vs olursa bebek olumleri deniyor iki ucu b…klu degenek​:rofl::rofl::rofl:

Kadın doğum doktorumuz yaptırın dediyse yaptırmak lazım bence onlarında bi bildikleri vardır biz anneler olarak biraz pinpirikliyiz bişey olurmu zarar gelirmi diye ama doktor neden bebege zarar vericek bişey yaptırsınki

Lüks bir hastane binanın yapısından çok keşke sterilizasyona önem verseymiş. Günümüzde bunların yaşanması çok garip​:confused:

Haklısınız ancak kulaktan kulağa gelen bilgiler değil bunlar. Bende bebeğim için en iyisini isterim. Türkiyenin ileri gelen doktorları açıklamalarda bulundu. Sıradan birileri değil yani. Bu konuda makaleler yazıp konferans veren doktorlar bunlar. Hatta eski arşivleri de araştırdığımda bir haber kanalı sağlık bakanlığının piyasadaki tetanoz aşıların toplatılmaya başlandığı haberini bile yapmış. Tabiki yaptırmak veya yaptırmamak herkesin kendi kararı. Ben sadece edindiğim bilgileri paylaşlaşmak istedim

Aynen okudum onlae ital asiymis simdikiler turkiyeye ait :rofl: ama zaten dusuk tehlikem vardi belki yaptirma der benim doktor sarilik yani hepatit bile yaptir gunu gelmis dedi

Cok kararsizim ya anne olmak cok zor heleki su zamanda arastirdikca kafamiz karisiyor ikinci gebelogim fakat ozamanlar internet vs uoktu herseyi direk yaptirmistim herseyi

İlk çocukta oldun galiba tetenoz bi sorun varmı yaşadınmı yaşamadıysan bundada yaptır aklında soru işareti kalmasın ilk çocukta sorun yok bebekte sorun çıkarsa sen pişmanlık yaşarsın

1 Beğeni