Kızlar 8. Haftamdayım doktor tetanoz aşısı ve hepatit B aşısı için sağlık ocağına gidip yaptırın dedi ben erken diye biliyorum siz kaçıncı haftanızda oldunuz ?
Beni 20. Haftada çağırdı 20-23 arası gel dedi ama kararsızım yaptırmak konusunda
Sizce de benimki erken değil mi
Cok erken yuh ben 22.haftada gittim diger dozu bir ay sonra yapacaklar doktorum dogana kadar suresi var dedi
Ben yaptirmadim daha ama saglik ocaginda 20.haftada yaptirilmasi gerektigini soyledi
Çok erken valla yaptırmayın bence
20 .haftada gittim yaptirmak icin ama gebeler icin yeni asi gelecek onlari bekliyoruz diyerek ay sonunda çağırdı bu yeni aşıdan haberi olan varmi
Benim doktorum tetenoz için 20. Haftaya kadar bekledi sağlık ocağı 9. Haftada vurmak istedi gitmedim doktorumu dinledim doktorunuza danışın derim onlar bizim ve bebeğimiz için daha iyisini biliyorlar
Evet banada oyle dedi o yuzden bekliyorum yeni aşı 32.haftaya kadar vurulabiliyor dedi 23 haftalık gebeyim bende haber vericekler aşı gelince
28+2 haftalık ben daha hiç sağlık ocağına gitmedim doktorum da hiç aşı vuruldun mu diye de sormadı çok şükür sağlıklıyız da
Arkadaşlar anne bebek aşı takvimi güncellenmiş tetanoz aşısı ilk doz için 18-24 haftalar arası uygun dedi ebemiz. 2. Dozu da doğuma yakın da olabilirsin dedi. Bebişler için de güncellenmiş olmayan arkadaşlar kayıtlı olduğu aile sağlığı merkezlerini arayarak bilgi alabilir
Çok erken 20 26 haftalar arası yapılıyor.
Evet bana da soylediler adı boğmaca aşısı imiş yeni bir aşı oldugu için yan etkileri hakkında kimse bilgi sahibi değil bu yüzden ben sadece tetanoz aşısı oldum
Ben 5 ayda gittim 1 ay sonda tekrar gittim tam bir ay aralıkla yapıyor bence sende 20 haftanda git zaten arayıp söylüyor ama sizin hemşireniz belki aramaz bilmiyorum benimki kendini aradı söyledi 20 doldurdum gün aradı sende istersen bir sor ne zaman geliyim diye ama şuan çok çok erken
Merabalar ben 2.aşımı cuma günü yeni tetanoz aşısı vuruldum ebe bana bunu tavsiye etti İlk dozu zaten normal tetanoz vurulmuştum ikinci ise güncel içinde boğmaca da bulunan tetanoz aşısını vuruldum bu daha iyiymiş
- Haftadan sonra riskli dedi dr bana erken doğumu tetikliyebiliyormuş en uygun süreç 20 ila 26. Hafta dediler
Bunu söylediğiniz iyi oldu doktoruma danışacağım teşekkür ederim ![]()
Daha çok erken. Seni bulunduğun yerde ki sağlık ocağında bir ebe takip ediyor olması lazım. Genelde onlar arıyorlar bilgi veriyorlar bence bulunduğun sağlık ocağında ki ebeye danışmalısın. Ben de 20. Haftada yaptırdım ilk dozu 2. Dozda 1 ay sonra oluyor
Ben de gitmedjm bana da sormadi
Herhangi bir yan etkisi oldu mu