Tetanoz aşısı

Kizlar günaydın dün tetanoz aşısı oldum.2020 yılında da 3 doz olmuştum ayağıma çivi battı diye İnternette 10 yıl içinde olanların olması gerekmediği yazıyor.Dun hemşire gördü daha önce olduğumu ama tekrar yaptı.Bu yapılan aşılar direk bebeğe gidiyormuş.Kafama takıldı.Bide kolum çok şişti ve acıyor.Bunun için napabilirim.Martta 2. Doz için tekrar gitcem.

Buz uygula canim koluna gecer insallah

1 Beğeni

Kolunuzu çok hareket ettirmeyin, buz uygulayın

1 Beğeni

Çok tşk ederim kızlar

Buz uyguluyorum kıpkırmızı kızardı kızarıklık yayıldı ve aşırı kaşınıyor.

Sadece asi oldugun yermi kizariyor butun kolunmu yarina hafiflemesse acile git canim

Kasinti sadece asi olan yerdemi var

Asi olan yerden dirseğe kadar şiş kızarık ve aşırı kaşınıyor du.Bugun kaşıntı yok ama şişlik kızarıklık devam ediyor bide ateş gibi yaniyor orasi

Asi oldugun yere bi gitseydin bende olmustum ilk cocugumda ama kasinti yoktu kizariklik ve agri coktu

Tetenoz aşısı kacinci haftada yaptırdınız acaba

1 Beğeni

Canım öncelikle geçmiş olsun. Gebelikte ilk doz 5 ayda yapılır genelde , ikinci doz ise 6. Ayda yani ilk dozdan bir ay sonra yapılır.

Son 5 yılda olduğun tetanoz aşırı var mı diye sordu bana doktorum, 2 dozum bulunduğundan gebelikte aşı olmadım. Ve bildiğim kadarıyla doktorun zorunlu tuttuğu bir aşı değil.

1 Beğeni

Ben 18. Haftamda oldum.

Çok tşk ederim canım.Ben 17+5de sormak için gittim sağlık ocağına.Onlarda 18 haftalık olmuşsun dedi yapalım dediler.2020 yılında ayağıma çivi battığı için 3 doz aşı olmuştum ben.Onu söyledim bilgisayar dada gördüler ama onu geçerli olmadığını bu olcagim 2 doz aşının direk bebeklere geçeceği söylediler.Martin 13unde 2. Doz için çağırdılar.Pazartrsi oldum hala kolum şiş ve ateş gibi yaniyor.

Benim doktorum bana o şekilde bilgi vermişti. Yapılmadan önce biraz elin ile kolunu ov. Çünkü bazı iğneler yapılmadan yapılacak yerin ovulması gerekiyor.

1 Beğeni

Tamam canım çok tşk ederim.2. dozu olurken dedigini yaparım.:smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Ben vurdurmak istemiyorum o kadar da ciddi bir aşı mi ya

Ciddi tabi bende istemiyordum ama dogum aninda nelrr olur bilinmez vurdur vurdurcam bende

Kararsız kaldım ben bilemedim ya