Merhabalar, biz korunuyorduk fakat sanırım hamile kalmıştım bunun gibi toplam 5 testimde pozitif çıktı sonrasında eşimle ilişkiye girdiğimde kanamam oldu ama pembemsi kısa süre ve doktora gidemedim. Almanya ya yeni geldiğim dönemdeydim sigortamı bekledim 2-3 gün doktora ancak öyle gidebildim. Doktora gittiğimde ise idrar testlerim negatif çıktı ve zaten ultrasonda da görülmedi. Doktor neden öyle olduğunu bilemem belki kimyasal olmuştur ama net birşey söyleyemem dedi. Aradan birkaç ay geçti ve gebe kalmak istediğim için ovülasyon testleri ile takip ederek düzenli ilişki yaşadım ama 8 aydır olumlu sonuç alamadım. Doktorda 1 yıl dene olmazsa gel demişti. Şimdi sizce bu test sonuçlarına göre ben kimyasal mı geçirdim sizce ve hamile kalabiliyormuyum demek oluyor?
Merhaba
Evet, büyük ihtimalle kimyasal gebelik geçirmişsin. Bu durumda:Evde yapılan idrar testleri pozitif çıkar. Ancak doktora gittiğinizde hormon düştüğü için test negatiftir. Ultrasonla kese görülmez ve Genellikle pembemsi, kısa süreli bir kanama olur. Kimyasal gebelik geçirdiysen, bu gebe kalabildiğinin kanıtıdır ve gebe kalma mekanizmanız çalışıyor demektir.8 aydır sonuç alamaman henüz endişe nedeni değil çünkü sağlıklı çiftlerde bile 1 yıla kadar sürebilir.
1 Beğeni
Çok teşekkür ederim etrafımdan çokça başka nedenlerden pozitif çıkmıştır belki diyenler gördüm aklımda soru işareti kalmıştı. Fakat 5 testimde farklı günlerde ilk 3 dk da çift çizgi çıkmıştı ve aslında tüm belirtiler de vardı bende.