Test için kaç güne ihtiyaç var

Arkadaşlar ilişkiden kaç gün sonra idrar ve kan testi yapılması lazım sizce

Merhaba canım aramıza hoş geldin, hamilelik testi yapılması için ilişkiden yaklaşık 10-14 gün sonra en doğru sonuçları alırsınız. Bunun nedeni, hamilelik sırasında vücutta yükselmeye başlayan hCG (human chorionic gonadotropin) hormonunun belirli bir seviyeye ulaşması gerektiğidir. Bu hormon, hamilelik testi ile tespit edilir ve gebelik oluştuğunda idrarda ve kanda ölçülebilir.

İdrar Testi:

• İdrar testi, ilişkiden yaklaşık 10-14 gün sonra yapılmalıdır. Yani, döllenme gerçekleştiği ve embriyo rahme yerleştiği zaman, idrarda hCG seviyeleri yeterli düzeye ulaşır ve doğru sonuç verir.
  • İdrar testi genellikle sabah ilk idrarda daha hassas olabilir, çünkü bu zamanda idrarda hCG daha yoğun olabilir.

Kan Testi (Beta hCG Testi):

• Kan testi, idrar testinden daha hassas bir testtir ve daha erken dönemde yapılabilir. İlişkiden 7-10 gün sonra kan testiyle hCG hormonunu tespit etmek mümkündür.
  • Kan testi, gebelik belirlemek için daha kesin bir sonuç verir çünkü idrardan daha düşük miktarda hCG hormonunu bile tespit edebilir.

Sonuç Olarak:

• Eğer erken dönemde gebelik testi yapmak istiyorsan, kan testi en doğru sonuçları verebilir ve 7-10 gün sonra yapılabilir.
  • İdrar testi için ise 10-14 gün beklemek daha iyi olacaktır.

Eğer hamilelik şüphesi varsa ve testin negatif çıkarsa, birkaç gün sonra tekrar test yapmayı düşünebilirsin.

1 Beğeni

Bende böyle biliyordum ama bugün 10. Günüm olmasına rağmen hemşire kanda çıkmaz regl günün geçtikten sonra gel dedi sizce yanlış yönlendirme mi?

Hemşireler bişey bilmiyor bende test yaptığımda saha adet olmamıştım baya vardı testte çıktı hemen kan vermeye gittim doktorun bana dediği şey testte çıkmaz.Bende çıktı o yüzden geldim dedim.Kanda çıkmaz dedi sonra ve bana kan tahlili hiç bişey yapmadı

Daha sonra ben randevu alıp gittim heöen ertesi günü öyle baktılar

Testi ilişkiden kaç gün sonra yaptın 10 gün sonramı canım

Adet gecikmesiyle en az 4 gün geçmişti idrar testinde çift çizgi net cıkmıstı. Zaten son adete göre o zaman 4 haftalık sayıyorlar kese bebek daha sonraki haftalarda görüncegi için ilk hafta beta hcg artısını takip ediyolar düzenli mi diye

Adeti beklemek zorundamiyiz mesela ilişkiden 10 -15 gün içinde idrarda veya kanda çıkıyormuş

İsterseniz yapabilirsiniz ama kan tahlili yaptırın idrarda biraz zor belki silik cıkar yada cıkmaz dogru sonucu kan verir genelde erken dönemde. Herhangi bir artış olmassada kanda beklersiniz adet tarihinizin geçmesini geç döllenme filan olma ihtimaline karsı. En erken belirti adet gecikmesidir en garanti o zaman bakarsınız

Teşekkür ederim ben biraz fazla heycanliyim günler geçmiyor resmen :face_with_peeking_eye:

Canım bazen adet geçse bile idrar testlerinde cok silik çıkabiliyor beta değerinden dolayı. İlişkiden 10 gün sonra bence mümkün değil. Kanda çıksa bile değer yükselecek mi diye yine adetin geçince gel derler.Yani adet günün geçmeden ne idrara ne kana bel bağlama sabret günün geçerse o zaman zaten direkt çıkar her ikisinde de

1 Beğeni

İnşaallah

Allah gönlünüze göre versin inşallah. Biraz sabır işi adetiniz gecince 4-5 gün filan daha net olur. Beklemek zor geliyor bende öyleyim ama bu süreçte evet hamileyim diyosunuz sonra keseyi bekle bebeği bekle kalp atışını bekle hepsi güzel bir telaş işte :smiling_face:

1 Beğeni

Amin sizinde inşallah evet o kadar heycanliyim ki elim ayağıma dolanıyor birşey yapicam ya hamileysemmm kasıgım ağrıyor yaaaa hamileysemmm herşeyde aklımda o var :joy:

1 Beğeni