Temizlik sonrası göbek dusmesi

Kizlar bugün talihsiz bir olay yaşadım ve tuvaletim taştı mecbur evi yıkamak zorunda kaldım ve yaklaşık 1 saattir bebek rahmimin üstünde baskı yapıyor ve göbeğim düşmüş durumda üstelik karnım sert bı sorun var mıdır acaba 32+4 haftalık hamileyim

1 Beğeni

Kimse yokmuuuuu @tecrübeli-anneler

Bi acile git istersen canım

Göbek düşünce doğum olmuyor ki. Kanama sancı su bişey var mı? Dogum sancısı gibi bir seyler var mı?

Yorulmuşsun ondan karnin sertlesip baski yapiyor karin dusmesiyle doğum olmuyor canim 5 dk bir sanci kanama su patlamasiyla dogum basliyor dinleen icine sinmezse doktora git

Normal adet sancısı gibi sancım var kasıkta ama şuan kasılma geçti dinlenince yoruldugum içinmiş demekk

Sadece sancım vardı göbeğim herzamankinden aşağı olunca korktum bebek baş geliş olduğu için dinlenince kasılma geçti ama baskı ve sancı devam ediyor

Bol bol dinlen canim kasilma ve sancilarin olmasi normal icine sinmiyorsa bir görün

1 Beğeni

Acilden nst ye bağlarlar bebeğin sağlığına doğum sancına ve pozisyonuna bakarlar. Makat geliş yönünde indiyse bebek sezaryan günü verebilirler ihmal etmemeni öneririm en yakın vakitte acile git . Randevuyla uğraşma :innocent::cherry_blossom:

Hadi ya bu kadar erkenden verebiliyorlar mi sezeryan günü:face_with_peeking_eye:yarın için doktorumdan rica ettim kontrol edicek inşallah bı sorun çıkmaz​:grimacing:

Göbek düşmesini normal zamanda bile anlamak çokzordur ki sen gebesin. Eger gercekten göbeğinin düsmesinden şüphe ediyorsan doktora görünmeni tavsiye ederim. Benim çocukken yer etmişti en ufak bişide düserdi ama hic unutmam o acıyı kıvrım kıvrım kıvranırdım. Soğanın üstüne yatırtırlar toplansin diye yada bilen varsa parmakla toplamaya çalışırlardı. Ama görüntüde kolay görünsede bağırsak düğümlenmesinden ölenleri duydum sen gebe oldugun icin bu iki yöntemide zaten yapamaz yada yaptiramazsin gercekten gobegin dustuyse daha once yasadigin icin anlarsın. agrin varsa doktora git @sude1

1 Beğeni

Canimmm sen yanlış anlamışsın öyle değil hani normal görünmüyor göbeğim daha aşağıya kaydı baya rahmimin üstünde ve şuan bebek tam vajinamin üstünde çok fazla hareket ve baskı var sürekli tuvalet hissiyatı veriyor aşırı sancım da var

Bebeğin kese içindeki keyfine göre ortalama bi kaç hafta sonrasına verir

Heee hakkaten yanlis anlamisim :sweat_smile: iyi yaa ozmn haftani bilmiyorum ama bebegin asagi inmesi dogumun yakin oldugu diyolardi hayirlisi olsun paniklik bisi yokmus :smiling_face_with_three_hearts:doktora gittinmi nne dedi​:smile: darisi basimiza

2 haftadır temizlik yapıyorum benım karnımda aşağıda 35 haftalığım yani bişey olmuyorda yinede dikkat et yat uzun dinlendir kendıni yapmamaya gayret göster erken olabilir yorma kendini bende öyle :joy:

Kizlar dün konu açmıştım evi yikadiktan sonra sancım arttı ve bebek tam vajinamin üstünde tepiniyor ve kasılıyor baş gelişti son kontrolümde yani sancılarımi takip ettigimde sert vuran sancilarim düzenli değil bazen 5 dakikada bazen 10 bazende 12-15 dkkada bir oluyor ama dünden beri düzenli olarak adet olacakmisim gibi bir sancı var özellikle yürürken ve hareket ederken çok yaşıyorum bı sorun var mıdır ya korkuyorum 32+5

Tam olarak çizginin bittiği yerde dünden beri hareketleri baskı yapıyor ve tuvalet hissi veriyor @tecrübeli-anneler @Elif53 @Cansu @Hümanurun_annesi @Leyla1991

Ben de 38 haftayım aynı bölgede aynı his oluyor mesaneye baskı yaptığı için tuvalet hissi oluyor baskı oldukça vajinaya iğne gbi batıyor ama normal dedi doktorum

Bu kadar erken başlaması normalmi peki ve dünden sonra oldu biraz tedirgin oldum kontrolüm yarın

32 de benim yoktu sanırım o kadar çünkü çalışıyordum izne ayrılmamıştım o denli rahatsız olmadım sancılarınız sık sanırım bi acile gidebiliyorsanız gidin en azından içiniz rahat ede yorulduğunuz için de olmuş olabilir

Teşekkür ederim zaten kafamı karıştıran dinlenince geçmeyen bir sancı normalde dinlenince gecerse sorun yok diyorlar ama benim sancım dünden beri var