Temiz İçerikli Çocuk Çizgi Filmleri

Bircok cozgi filmleri ifşa etdiler heralde biliyosunuz temiz içerikli deyiller kotu mesajlar veriyolar. Şiddet içerikli cinselik vs. Temzi içerikli cizgi filmler onerirmisiniz. Şimdi lazım olmayacak ama illaki bu cocukda günün birinde izleyecek o yuzden erkenden oyrenmek istedim

1 Beğeni

Nuranin kucuk kizi var o aydinlatabilir bizi bence bu
Konuda
Ingilizce de izletmek istiyorum malum
Yurt disinda oldugumuz icin burda cok
Lazim oluyo.

1 Beğeni

Bebeklere gerçekden başka dillerde izletmek onların dil açgısını güçlendiryormu ?bende rusca izletmek istyorum. Tabi çalışcam izleymiyeyim ama illaki canima tak edecek başardığm kadar gide bilsiyi yere kadar yani

1 Beğeni

Guclendiriyo kendi oglanlarimdan biliyorum
Ama evin durumuna da bagli
Son bessik herzaman daha sansli
Abileri konustukca oda kapti evin icinde konusulan dil onemli
Ve dersleri de ona gore
Ama soyle bisey de var ana dilini ne kadar
Iyi konusan yabanci dili de o kadar iyi kapiyo

2 Beğeni

:sparkles::heart:

Kaplan Daniel
Küçük kamyon Leo
Yardımcı Arabalar
Niloya
TRT çocuk Elif ve arkadaşları
Bluey(3yas sonrası)
Paw petrol(2.5 yaş sonrası 3 ve üzeri için ideal )

Çocuklar sünger gibidir herşeyi emerler o yüzden dikkat etmeliyiz çünkü bazı çizgi diziler şiddet içerikli , subliminal mesaj veren içeriklerde olabiliyor . Sonuçta bu dizilerde verilen tüm mesajları alabilecek dönemde olan çocukları olumsuz etkileyebilir

Doğru çizgi film tercih edildiğinde ve izleme süresi sınırlı olduğunda (0-2 yaş sıfır ekran) çocuklar için bir sıkıntı oluşturmuyor

3 Beğeni

Ben de bu konuyu araştıracaktım. Sizin sayenizde erkenden öğrendim teşekkür ederim :innocent:

2 Beğeni

@afrikanın_gelini54 Kaplan Daniel sayesinde kızım birçok şey öğrendi, çok öneririm. Şimdiki kız çocuklarında Barbie, Elsa vs izleyen çok gördüm, ne kötü subliminal mesaj verdiklerini bilmiyor ebeveynler. Sex içerikli mesajlar veriyorlar çocuklara. Nice masum görünen çizgi filmlerin altında ne mesajlar var bir bilseniz. Ebeveyn olmak büyük sorumluluk gerçekten

3 Beğeni

Bluey’ye daha yeni başladık biz, sinema tadında izliyoruz ve çok eğleniyoruz kızımla. Çok da güzel mesajlar veriyor :blush:

Canım Kardeşim çizgi filmini de öneririm kesinlikle :blush: Özellikle kardeş konusuna çok güzel açıklık getiren bölümleri var :blush:

Bu arada Peppa adlı bir çizgi film de var, ne kadar masum görünse de Peppa adlı karakterin çocuklara yanlış davranışlar öğrettiğini gösteren birkaç makale okudum yakın zamanda. Peppa’nın çamaşır suyu içmesi, arkadaşlarına çöpten çıkardığı şeyleri ikram etmesi vs. Bu konuda da dikkatli olalım lütfen :blush:

3 Beğeni

Evet ,oyle cizgi filmler varki korku şiddet oluyor.ve çocuk geceleri uyuyamiyor,vallah ben kendim hatirliyorum hep korksam bile izlerdim geceler uyuyamazdım.onunicin cizgi film izletirken dikkatli olmak gərek.bazi cizgi filmler cocuklarin piskolojisini de bozuyor

@Cesurumm Kesinlikle öyle canım benim

1 Beğeni

Aklıma gelen eğitici diğer çizgi filmleri de ekliyorum :

:point_right: Ayıcık Bombo (Çocuklara güzel davranışlar öğretiyor)
:point_right:Twirlywoos (Çocukların kelime dağarcığını geliştiriyor)

3 Beğeni

Kardeşimin en çok bakdigi bu ikisi

1 Beğeni

Davranış ve kelime bilgisinin pekişmesi açısından ben de bunlarla başladım :blush:

1 Beğeni

Çok çok teşekkürler :heart_eyes:

En erken kaç yaşında izlemeli çocuklar cizgi filmi yani bazen bizim oyretemediymiz iletemdiymiz mesajları cizgi filmler iletiyo ama kotu içerikli hangisi bize bile masum gorunuyo anlayamıyoruz iyimi kotuçu cocuklairmiz içim

Çok teşekkürler :smiling_face_with_three_hearts:

@Su-misali Konu birleştirmesi yaptım :blush: Burdan faydalanabilirsiniz.

Çizgi film izlemeye en erken 2 yaşında başlamalı çocuklar. Engelleyebildiğimiz yere kadar engellemeliyiz.

3 Beğeni

Anlaıdm teşekkürler​:blush:

1 Beğeni