TEGROTOL 400 kullanan oldumu hamilelik döneminde Allah’ım tüm hastalara şifa versin tüm annelerin bebeklerine sağlıklı sahatli kucağına almayı nasip etsin
Gebelikte ilaçların güven kategorisi var en güvenliye yakın olanları kullanmalısınız bir nöroloji doktoruna mutlaka görünün bence ilacınızı daha güvenli bir ilaçla değiştirsin, b vitamini ve folik asit desteğini eksik etmeyin ki riskleri ortadan kaldırsın içinizi rahat tutun siz elinizden geleni yaptıktan sonra rabbimde korur inşallah Yapılan araştırmaların derlemesi mevcut okumak isterseniz, Adobe Acrobat
Teşekkür ederim okuycam
Amin
Merhaba Eylül ben hamilelik döneminden önce tegratol 400 kullanıyordum ,hamile kaldıktan sonra nöroloji doktorum bunu değiştirdi ,pinral günlük 100 ml alıyordum ama yeterli olmadı 12. Haftamda bir nöbet gecirdim ,sonra 150 yaptı malesef 18.hafta bir nöbet daha geçirdim ama hafif biseydi şimdi ilacima birde keppra ekledi nöbeti tamamen engellemek için şimdi 19 haftalık olduk. Dr um bu ilaçların bebeğe bı zararı yoktur endişe etme diyor kadın doğum Dr umda kullanmam gerektiğini söyledi zaten, ikinci trimester dönemde olduğumuz icin riskli bı durum yok ilaçlardan yana bunu kullanmadan olmuyor maalesef Allah birdaha gostermesin inşallah saglikla bebeğimizi kucağımıza alalım inşallah
Bende TEGROTOL 400 kullanıyorum 12+6 günlük hamileyim çok şükür nöbetim olmadı bebeğimin durumu iyi çok şükür içmesen olmuyor icsen korkuyorsun zararı olur diye Allah’ım herşeyin hayırlısını nasip etsin inşallah evlatlarımız sağlıklı sahatli dünyaya gelsin inşallah