15 gün sonra bebeğim 5 aylık olacak şu ana kadar sadece emzirdim akşamları uykuya geçerken mama vereyim diyorum ama memeyı bırakır diye de korkuyorum aptamil aldım sütümün yetmediği zaman versem mi ya bir de televizyon konusu var mümkün olduğunca tv ye maruz bırakmıyorum ama kayınvalidemlerle oturduğum için ister istemez cocuk tv ye maruz kalıyo ve sanırıö alıştı tv açınca mutlu oluyor şarkı açıyorum bi yarım saat kapatınca sinirleniyor kafam iyice bulandı ![]()
![]()
Sütün yetiyorsa mamaya hiç girişme bence anne sütü bağışıklığı için de daha iyi olur. Ama yetmediği yerde tabiki mama ver çocuk aç kalmasın. Tv ye gelince kaynanan açtığı zaman zaten izliyormuş diğer türlü açma bence he müzik açıyorsan da siyah ekran açabilirsin.
Bence mamaya hiç geçmeyin derim sonuçta sütünüz var ve süt bebek içtikçe gelen bir şey. Mama içmenin kolaylığına alışan çocuk memeyle uğraşmak istemiyor ve zamanla memeden kopuyor. Anne sütünün yerini hiçbir şey alamaz.
Bebeğiniz zaten 5 aylık olmuş nasipse 1 ay sonra ek gıdaya başlayacak. Eğer sütünüz yetiyosa neden mama veresiniz ki çok sık mı emiyor. Bundan mı bunaldınız