Tatlı ve şekerden vazgeçiş🙅🏾‍♀️

Selam arkadaşlar.:tulip:

Ben şeker ve tatlıdan uzak durmaya karar verdim fakat aniden uzak durmak mümkünmüdür sizce? Ve ya şeker,tatlı yerine çay yanında sağlıklı ne tükete bilirim?

4 Beğeni

Ben çayda beyaz şekeri aniden kestim. Hala çayda beyaz şeker tüketmem ama kahvede beyaz şekeri kesemedim

6 Beğeni

ben hamileliğomde hiç tatlı şeker yemedim midem bulanırdı doğumdan beri aşırı derecede tatlı isteğim arttı yemesem kötü oluyorum​:rofl:

2 Beğeni

Peki tatlı? Bu aralar aşırı yediğimi fark etdim kendibedenime yaptığım haksızlıkiçin kendimi suçlu hiss ediyorum​:persevere:

2 Beğeni

Bende de durum aynı hiç böyle değildim

2 Beğeni

Birden kesmek daha iyi oluyor, yedikçe beyin onu algılamaya devam ediyor çünkü :face_with_hand_over_mouth: Kahvaltıyı doyurucu yapmaya çalışın, yeşillik mutlaka yiyin o güzel tok tutuyor.

Ara öğün yapın, ana öğünler arasında çok fazla acıkıp her şeye saldırmanın önüne geçiyor, ara öğünlerden birinde meyve tüketebilirsiniz ama meyveyi tek başına yemek bir anda şekeri yükselttiği için çiğ badem/fındık veya süt/yoğurt/kefir gibi bir şeyle tüketmenizi tavsiye ederim.

Meyve olarak kuru meyvelerden de tüketilebilir,bu tatlı yeme isteğini de bastırıyor hem de sağlıklı atıştırmalık. Ayrıca şeker ve tatlı dediğimiz maalesef birçok şeyde var, beyaz ekmek ve beyaz pirinç, un vs gibi tüketimleri de azalttığınızda çok kısa sürede bedeninizin buna alıştığını göreceksiniz.

Bir iki haftalık alışma sürecinden sonra arada tatlı kaçamakları yapıp yolunuza daha sağlıklı beslenir olarak devam edebilirsiniz​:cherry_blossom:

5 Beğeni

Bende bir anda bıraktım ne çayı ne kahveleri sekerli içemem yanina aperatif istiyorsun ama sonucta onda da az da olsa seker var beynin bunu algilamasi lazim yoksa zor 21 gun sabir sonra bitiyor benim buyuk oglumda seker cok atardi onuda biraltirdim kahvede sadece 1 cay k atiyor o kadar boyle seylerde azim ve irade cok önemli

2 Beğeni

Çay kahvede şeker kullanmıyorum bitter çikolata al ben öyle yapıyorum bide hamileligimi diyetisyen eşliğinde sürdürüyorum kuru kayısı falan da öneriyor iyi oluyor

2 Beğeni

Valla ben yapamadım yaa. 5 gün boyunca çay şekerini bir anda kesip sekeriz çay içmiştim ama kahvaltıdan tat almamaya başlamıştım. Geri başladım ben de şekere :joy::joy::joy:

2 Beğeni

Fikirleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar :kissing_closed_eyes:

2 Beğeni

Alusirsin yaparsin ben sana güveniyorum arkadasim şekeri bırak :rofl::wink:

1 Beğeni

Ben çay şekerini yanında tatlı bir şeyler yiyerek bırakmıştım güzel bir örnek değil​:sweat_smile: siz de belki yanında kuru üzüm kuru kayısı gibi şeyler atıştırabilirsiniz. Çok doğru ve güzel bir karar almışsınız darısı hepimizin başına :face_with_hand_over_mouth:

2 Beğeni

Diyabetten dolayı mecburi bir vazgecis oldu​:smiling_face_with_tear::smiling_face_with_tear: Normalde sevmem tatlı fakat hamilelikte canım çok istiyor. Rüyamda bile tatlı görüyorum çikolatali pasta sütlü baklava :pensive::pensive:

1 Beğeni

Ben aniden bırakılmasını doğru bulmuyorum alışa gelmiş şeyler yavaş yavaş bırakılmalı vücut tepkimeye girer bazı semptomlar yaşarsın ve rahatsızlık duyabilirsin bu sürece alışmakta senin için eziyetli hale gelir

2 Beğeni

Doğumdan sonra ben de öyle oldum.

1 Beğeni