Bugün sağlık ocağında takibim vardı tansiyonum 14 çıktı ilk başta aradan bi 10 dk falan geçti tekrar baktık 15 çıktı bebeğin kalp atımı da 120 falandı ebe biraz sınırda dedi istediğim gibi çıkmıyor dedi akşama kadar hareketlerini kontrol et eğer fazla hareketi olmazsa acile gidip bi nst çektir dedi sabah çok hareketliydi ama hâlâ tık yok başına gelen oldu mu daha önce veya tansiyon problemi yaşayan 35. Haftamdayım bu arada
Tık yok derken bebek hareketimi yok. Yanii şimdi nedenir bilemedm madem ebe gel demiş sonuçlarda istediği gbi değil ben olsam giderdim, hareket hissetmediğim zaman. Senin durumun hariç tabiki bebek yeride darlaştığı için hele senin haftalarında durmaksızın hareket etmez, uyuyoda olabilir.
Evet hareketi yok hâlâ yaklaşık 4 saattir çok hareketli bir bebek haraket edeceği şeyler de yedim ama hâlâ hareket etmedi birazdan hastaneye gideceğim biraz kasık ve bel ağrım başladı
geçmiş olsun umarım önemli bişi yoktur![]()
Herhangi bir sıkıntı oldu mu
Şuan 39 haftalığız tansiyonu takipte tutuyoruz hâlâ çok şükür şimdiye kadar bir sıkıntı çıkmadı doğum esnasındada çıkmaz umarım ara sıra yükseliyor tansiyonum
Şu an ortalama kaç çıkıyor ve kontrol için ne yapıyorsunuz ilaç falan mı ?
12ye 7
11e6
Bazen düşüyor bazen yükseliyor ama 14e 9u görürsen gel demişti doktorum çok şükür o kadar yükselmedi hiç ![]()
Tuza dikkat ediyorum çay kahve çok fazla tüketmemeye çalışıyorum ilaca gerek duymadı doktorum
Bende de dalgalanma var acaba hala calisiyorum ondan mi her gün ölçüyor musunuz
Evet her gün ölüyorum bazen unutuyorum ama ![]()
Hangi marka ya ben acura aldım doktorum beğenmedi ![]()
B-Good yazıyor üzerinde
Sizin tansiyonunuz kaç geliyor kaç haftalıksınız birde
36 haftaligim sağlık ocağında 12.5 -13 çıkıyor evde çok yüksek çıkıyor Dr bozuk olabilir dedi
İyice dinlendikten sonra ölçüm yapıyorsunuz değil mi mesela çay kahve içtikten 15 20 dk sonra ölçüm yapmadan çnce sol tarafınıza 15 20 dk uzanın dinlenin iyice ölçüm yapacağınız zaman konuşmayın ayaklarınızı uzatın sırtınızı yaslayın rahat bir pozisyonda olun
Evet ama doktorda çok daha düşük çıkıyor ona şaşırıyorum
Evde acaba stres mi yapıyorsun yada yediklerine dikkat ediyor musun
Yediklerime dikkat ediyorum da ama strest yaptığım kesin![]()
dikkat edin kendinize bende ilk zamanlar çok stres yaptım hiç düşmedi tansiyonum ama akışına bıraktım düzeldi çok şükür
Uzun sürdü mu
Bazı günler çok güzel sonuç çıkıyor bazı günler çok dengesiz oluyor yani hiç belli olmuyor