Tansiyon düşüklüğü

Kızlar 20 haftalık. Tansiyon hastalığım falan yok yine de takip ediyorum. Sık sık tansiyonum 10’a 5 oluyor ya da 10’a 6. Birde nabzım 100’ün üzerinde oluyor. Sizde oldu mu? Normal midir?

Merhaba canım, hamilelikte tansiyon ve nabız değişimleri sıkça görülebilir, ancak dikkat edilmesi gereken durumlar da olabilir. İşte durumunla ilgili bilgiler:

Tansiyon:

10’a 5 veya 10’a 6: Hamilelikte tansiyonun bu seviyelerde olması genelde normal kabul edilir. Gebelikte damarlar genişlediği için tansiyon biraz düşebilir.

Ancak baş dönmesi, halsizlik, bayılma hissi gibi belirtiler varsa mutlaka doktoruna danışmalısın.

Nabız:

100’ün üzerinde olması: Gebelikte vücut, bebeğe daha fazla kan pompaladığı için nabız artabilir. Bu genelde normaldir.

Ama çarpıntı, nefes darlığı veya göğüs ağrısı eşlik ediyorsa doktora başvurmalısın.

Ne Yapabilirsin?

1. Tansiyonunu ve Nabzını Düzenli Takip Et:

Günlük tansiyon ve nabız ölçümlerini bir kenara not al. Değerlerde ani bir değişim olursa doktoruna bildir.

1. Yeterince Su İç:

Düşük tansiyon için bol sıvı tüketmek önemlidir.

1. Dengeli Beslen:

Tuz tüketimini artırmadan dengeli beslenmeye özen göster.

1. Dinlen:

Nabzını düşürmek için stresten uzak dur ve bol bol dinlen.

Ne Zaman Doktora Gitmelisin?

10’un altına düşen tansiyon, bayılma hissiyle birlikte olursa.

Nabzın 120’nin üzerine çıkarsa veya çarpıntı ve nefes darlığı yaşarsan.

Her şeyin yolunda olduğundan emin olmak için doktoruna danışmayı ihmal etme. Sağlıklı bir hamilelik dilerim! :cherry_blossom:

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim. O hâlde doktoruma danışmalıyım. Çünkü halsizlik ve bayılacakmışım gibi his oluyor. Başımın arka tarafında basınç meydana geliyor gibi. Nabzım en yüksek 118’di.

Aynen canım doktoruna danışmanda fayda var.

Benim doğurucagim gece nabzım 180 olmuştu zaten nabzın yükseldiği zaman çok deprem oluyor zannedersin öyle sarsıyor

Benim tansiyonum normalde 10a 6 falan cikiyordu ama hamilelikle birlikte 13e 8 falan olmaya basladi ve bas agrisi yapiyor ama doktor tansiyonun normal bir sıkıntı yok dedi

Benim tansiyonum gebeliğimin başından beri 10-6 ve doktorum da ebemde normal diyorlar.