Takviyeler,aşılar

Uzun zamandir kafami kurcalayan bir konu dogdugunda insallah hicbir asiyi yaptirmak istemiyorum cok arastirdim ama icerigi hicbirinin temiz değil ve suan dört aylik hamileyim omega 3 ve d vit verdi civa orani yuksekmi bir turlu bulamadım (prenelac markası) siz ne düşünüyorsunuz kullaniyormusunuz arkadaşlar :pray:t2:

1 Beğeni

Bende araştırdım bu konuyu aşılar Zaten güvenmiyordum korona zamanındam beridir şimdi tam olarak emin oldum hiç bir içeriğe güvenmiyorum.ne aşı.nede topuk kanı hiçbirini yaptırmayacagim

2 Beğeni

Ay cok sukur boyle dusunen biriyle karsilastim ayni sekilde düşünüyorumm siz gebelikte kullandinizmi takviyeleri peki

2 Beğeni

ben 29 haftalik hamileyim hic bir takviyeleri kullanmadim

1 Beğeni

Ben önceden 6 haftalik düşük yaptim simdi hic kullanmak istemiyorum kaybetme korkusuda basiyor ikilemde kaldim takviyeler icin

Bende İNŞALLAH yaptırmayacağım. Ama hastaneye kendi dilekçenizi vermeniz gerekiyor. Eğer hastanenin verdiği evrakları imzalarsanız mahkeme süreci başlatıyorlar.

1 Beğeni

Arkadaslar bebeklik asıları konusunda cok fazla spekülatif acıklamalar yapıldıgını düşünüyorum. Bebeklik asıları fazları tamamlanmıs yıllardır guvenle kullanılan asılar. Covid asısı icin aynı seyi söyleyemem tabi onun fazları tamamlanmadıgı icin daha şüpheli bakılabilir. İlac kullanımlarında kar zarar oranına bakılır. İleride daha tehlikeli bir durum olusmasını engelleyecekse ası güvenli olur. Benim yakın arkadaşım hemsire onların servisine kızamık asısı olmayan bir cocuk getirmişler cocuk ölümlerden dönmüş fiziksel olarak da görüntüsü hastalıgın gidişatı çok agır ilerlemiş. Tabiki herkese saygı duyuyorum bu konuda ama geniş caplı düşünmek gerekiyor. Belki insan sayısının azaltılması da amaclanıyordur kim bilir artık herseyi sorgular oldum. Cunku ası olmayan insanlar viruslere daha dayanıksız olacak ve haliyle insan sayısı azalacak bu dunyada… Annemlerin cocukluk doneminde su çiçeği salgınında köyde onlarca cocuk ölmüş. Annemin ikizide su çiçeğinden vefat etmiş. Annem nasıl olduysa agır gecirdiysede Allah can vermis yasamıs. Bu olayda benim için bie örnek teşkil ediyor mesela…

Kusura bakmayın soru dışında kendi dusuncelerimi beyan etmek istedim sadece. Herkese saygım sonsuz. Bende bir ara cok sorguladım bu konuları ama vardığım yer kar zarar oranına gore daha avantaj sagladıgı. Hayırlı geceler.

7 Beğeni

dogal yolla takviye aldim ben yememe icmeme cok dikkat ettim vitaminimi meyvelerden aldim pekmez süt v.s gibi seylerden

Bugüne kadar açılan davaların ben araştırdığım kısmı kadarıyla hepsi kazanılmış davalar. Yani aşılar ve topuk kanı zorunlu değil. Tetanoz ve aşılarda zorluk çıkarmıyorlar ama topuk kanında baya uğraştırıyorlar. Doğum esnasında bunlarla uğraşmıyayım diye ben evde doğum düşünüyorum İNŞALLAH

1 Beğeni

D vit en fazla güneşten alınır o da güneş açısının yeterli gelmediğinden dolayı ülkemiz insanlarında genellikle d vit düşüktür. D vit kemik saglıgından tutunda bagısıklık yukseltmesine kadar cok onemli rol oynar. Hatta kansere karsıda en yuksek koruma d vit saglar. D vit düşük kişiler otomatik bagısıklıgı düşük hastalıklara acık kişilerdir. Sadece gebelikte değil tüm yasam boyunca ara ara baktırıp değerleri normale getirmekte fayda var. Halsizlik kas kemik agrıları diş çene kemiği sorunları cogunlukla d vit eksikliğinde oluyor.

1 Beğeni

Bunların hepsini bende göz önünde bulundurdum. Tabiki bende evladıma bir şey olsun istemem. Ancak Alişan Yıldıran, Cüneyt Konukalp gibi alanında uzmanlaşmış ve bu konuda makaleler yazmış doktorlar açıkca aşıların zararlarını delilleriyle kamuoyuna sundular. Ve Türkiye’deki ilk aşılamalardan sonra sma down sendromu gibi hastalıklar ortaya çıkmış. Tarihlerine bile internette ulaşabilirsiniz.

1 Beğeni

Evde dogumda tetenoz riski cok yuksek biliyorsunuz değil mi. Evet zorunlu değil ama evde dogumla risk ikiye katlanıyor. Bazı drlar derki nasılsa dogum hast olacak tetenoz asısına gerek yok ama evde olacaksa aşı ol derler.Tetenoz dw ayrı bir olay cunku sadece paslı seylerden bulasmıyor malesef. Bebegin kordonu kesilir kesilmez virua bulasırsa Bebegin de anneninde hayati riski oluyor. Nitekim yakın zamanda baska bir forumda okudum özel hast dogum yapan biri tetenoz kapıyor ve vefat ediyor. Allah herkesi korusun.

2 Beğeni

En basit örnek olarak ben bu konuyu gebe okulundaki ebeyle görüşmüştüm. K vitaminini konuştuk mesela. Neden bebeklere bu aşının yapıldığını sordum? Ebe de kanın pıhtılaşmasını sağlar dedi. Evet doğru diyor. Ama bu pıhtılaşma sonucunda bebekte solunum sorunu açığa çıkıyor. Ve bebek küveze alınıyor. Bunu da ebeye söyledim. Karşılık olarak bir şey demedi.

Hepsini biliyorum bir ara bende sizin gibi düşünüyordum ama daha detaya inince geçmişte. yasanılan acıları da düşününce fikrim degişti. Tüm dünyadaki salgıları ve ölen cocukların sayısınıda arastırın derim.

Tetanoz aşısının trioide ve bebeğin sakat olmasına neden olduğunu söyleyen bir çok doktoru dinledim.

Hatta arşivlere bakarsanız bir haber kanalında tetanoz aşılarının sağlık bakanlığı tarafından toplanıldığı bile söylendi. İnstagramda bir bayanla konuşmuştuk. Avusturyada yaşıyormuş. Tetanoz vurulucam diye yazmıştım. Neden 'tarlada mı doğum yapacaksın ’ demişti. Bende ne alaka diyinice bizim burda hamilelere hiçbir aşı yapılmıyor demişti.

1 Beğeni

Evde doğumu tercih etmemin bir sürü sebebi var. En basit olarak plesanta. Hastanelerde maalesef kordon bağını hemen kesiyorlar. Normal bir doğumda 30 dkk bekletilmesi gerekiyor. Kordon bağında yer alan kök hücreler bebeğin kansızlığını, organlarda hasar varsa tedavisini ve daha bir çok rahatsızlığını gideriyor. Ama hastanelerde hemen kesip kozmetik ve estetik şirketlerine satıyorlar.

gecen hafta baktilar kuzum butun degerlerime cok normal bi sorun yok​:heart_eyes:

Hayır sadece magnezyum kullanıyorum o da bel ağrım fazla olduğu için… kan demir için ise pekmeze limon sıkıp aç karnına içiyorum… bizim gibi düşünen insanlar az değil aslında fazlaca var bu grupta yoklar…ben öyle bir gruba dahilim herşeyin açılmasini yapıyor deliller ile anlatıyorlar ve bu süreçte yardımcı oluyorlar… ne ne aşı nede topuk kanı hiç birini yaptırmayacagim bu süreçte bana da yardımları olucak… isterseniz sizde bir bakın sayfalarina