Takipli olunmayan hastanede doğuma alınmamak

Merhabalar,

33+6 haftalığım, doğuma az kaldı, ikinci sezaryenim olacak. Takipli olduğum hastanede doğumhane tadilatta olduğu için kapalıymış. Ve bu bana uzun süre hiç söylenmedi. Başka hastanelere muayeneye gidip sorduğumda takipli olmadığım için doğuma alamayacaklarını söylediler. Ne yapacağımı şaşırdım açıkçası. Bilgisi olan var mı acaba nasıl bir yol izlemeliyim böyle bir durumda.

1 Beğeni

devlet hastanesi mi? mümkün değil acilden giriş yaptığınız takdirde seve seve….(!) sizi doğuma almak zorundalar. sezeryan olduğu için ise başka hastaneden randevunuzu alıp haftalık kontrollere oraya geçin. ben de ilk 30 hafta başka hastanedeydim, 30dan sonra başka hastaneden randevu alıp gitmeye başladım. sadece sistemeden eski notları göremiyorlar. ilk takipli olduğum hastaneden hasta hakları birimine giderek hastahane kayıtlarımı ve hasta dosyamın çıktısını istedim. önce verilmez vs cs dediler ama KVKK yı dayattığım ve yazılı başvuru yaptığım için yine seve seve verdiler ve yeni takipli oldupum yere de doktora her girmemde elimde fiziki dosya ile giriyorum

1 Beğeni

siz hastanenizi ve doktorunuzu seçin, ardından önceki hastaneden evraklarınızı temin edin. hiçkimse başta gelmedin seni böyle alamayız diyemez. anayasal hakkınız. bu konuda bana güvenin. daha da sağlam olması adına başhekimlikten ya da düzenli takibinizi yapan doktorunuzdan sezeryan yapılması uygundur, elzemdir tarzında bir rapor isteyin.

Teşekkür ederim önerinizi bi deneyeceğim inşallah çözüme kavuştururum çünkü haftalardır her hastaneden reddediliyorum.

Merhaba sanırım İstanbul Süleymaniye Hastanesi’ne gidiyordunuz bende orda takipliyim 36+5 ve banada soylediler doğumhane tadilatta diye bende Sadi konuka gidecegim pazartesi günü bakalım bana da öyle diyecekler mi siz hangi hastanelere gittiniz

Sadi konuk çok iyi ikisini orda dogurdum ve takipli degildim

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim :smiling_face:

Öyle saçmalık mı olur ya mecbur alacaklar şikayet edin öyle diyenleri.