Tahlillerde anliyan varmı baksın

1 Beğeni

Bu tahlil sonuçlarına göre, aşağıdaki parametrelerin referans aralıkları dışında olduğu görülüyor:

LYM% (Lenfosit yüzdesi): Normal aralık 20.0-40.0 olmasına rağmen bu kişinin değeri 15.1%, bu da lenfosit seviyelerinin düşük olduğunu gösteriyor.

MON# (Monosit sayısı): Normal aralık 0.12-1.00 iken, bu kişi için 1.10 değerinde, yani hafifçe yükselmiş durumda.

NEU# (Nötrofil sayısı): Normal aralık 1.50-6.60 iken, bu kişi için oldukça yüksek bir değer olan 14.74 gözlemleniyor. Bu, vücutta bir enfeksiyon veya iltihabi bir süreç olabileceğine işaret edebilir.

NEU% (Nötrofil yüzdesi): Normal aralık 50.0-70.0 arasında olmalı, ancak bu kişinin değeri 77.5% ile referans dışı ve yüksektir. Yine, bu bir enfeksiyon belirtisi olabilir.

RBC (Kırmızı kan hücreleri): Normal aralık 4.2-6.0 arasında iken bu kişinin değeri 4.12, yani alt sınırın hemen altında. Bu durum, hafif bir anemi belirtisi olabilir.

WBC (Beyaz kan hücreleri): Normal aralık 4.00-10.50 arasında iken bu kişi için oldukça yüksek bir değer olan 19.01. Bu değer de enfeksiyon veya iltihap göstergesi olabilir.

Hamile bir kadında bu tür sonuçlar, vücudun hamilelik nedeniyle yaşadığı değişimlere veya olası bir enfeksiyona işaret edebilir. Yüksek beyaz kan hücresi (WBC) ve nötrofil (NEU) değerleri, vücudun enfeksiyonla savaştığını gösterebilir. Ancak kesin bir değerlendirme için bu sonuçlar mutlaka bir doktor tarafından incelenmeli. Doktor, bu sonuçlar ışığında daha fazla test veya tedavi önerebilir.

1 Beğeni

Teşekkürler canım :+1:

1 Beğeni

Bende de ayni durum var hamiellikten onve bunlar hep normalde benim lym degerlerim asiri dusmus mono ve neu yukselmis internete yazinca yani allah korusun her sey çıkıyor panikledim iyice

Merhaba canım aramıza hoş geldin. İnternette yazılanları okuyup canını sıkma. Sorun olursa sor, yanıtlarım ben.