37+4 haftaligiz. Bugün kontrole gittik, nstden sonra kontrol icin doktorumuzla görüşmek icin geldik, ultrasonda bebegin suyunun sınırda olduğunu, ani bebek ölümüne sebep olduğunu ve eger bu sekilde giderse pazartesi yatış yapmamiz gerek dedi. Çok korktum cokta goz yaşı döktüm Günlük 3 lt su icmeye gayret et dedi. Simdi beni pazartesi yatirir ise suni sancı mı verir, direkt sezeryan mı yapar hicbir sekilde bilgim yok bana bilgisi olan yazabilir mi ablalarım kardeslerim ne yapmam lazım
Benimde benzer bir durum oldu 38 haftalık acil doğuma aldı sezaryen. Normal doğum bu durumda tehlikeli diye biliyorum doktoruna güven senin için en iyisini o yapacaktır canım .
Direkt olarak ani ölüm diyince çok üzüldüm. Sağlıklı sıhhatli olsun da normali sezeryani önemli değil aslında ama korktum baya
Niye almıyor ki doktor anlamış değilim madem risk var al o zaman 9. Aya girmiş zaten bebek
Misal siz bu yorumu yapıyorsunuz, keza bende diyorum dogum vakti zaten ama kaynanam ısrarla çocuğu boş yere erkenden almak icin yapıyorlar 13 gun eksik dogacak cocuk diye laf ediyor. Gerçekten psikolojik olarak çöküş yaşıyorum ya
Bu kaynanalar yıllarca okumuş tecrübe etmiş doktordan bile daha bilgili oluyor maşallah hepsine, canım zaten haftana girmişsin niye sıkıntı ediyorsun pazartesi gideceksin bebişine kavuşacaksın öyle düşün Alllahın izniyle hiçbir şey olmaz korkma doktor sadece durumdan bahsetmiş senin başına böyle bir şey gelecek dememiş ki üzülme sen hazırlığını yap pazartesi bebişine kavuş inşallah ayrıca niye boş yere olsun çocuğun suyu azalmış diyor doktor her bebek 40. haftayı mı dolduruyor boş konuşuyor kaynanan
Suyun azalmışsa doğumu başlatmaları gerekiyor bebeğinin hayatını riske atma elinde imkanın varsa özele git
@Bayannur58 büyükler insana yol göstereceğine daha çok strese sokuyorlar. Keyfiye bir durum olsa tamam dicem ama burada risk söz konusu o yüzden söylediklerine kulak asmamaya çalış lütfen. Evet sıvı tüketmeyi ihmal etme ve sürekli bebeğin hareketlerini kontrol et. Büyük ihtimalle sezaryen olur diye düşünüyorum. Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin 🫶🏻
Kırmak da istemiyorum ama gerçekten artık sabrimi zorluyor. En son bende dedim 40 haftayi dolduracak diye bi kural mı var erken değil zaten suan 9. Aydayız normal yani. Ama onun takıntısı normal doğum. Sezeryanı duyduğu icin bu tarz tepkiler veriyor ona ne oluyorsa
Özeldeyim en başından beri, doğumum da orda olucak nasipse. Haklısınız hayatını riske atmis olmak istemem. Teşekkür ederim
Allah razı olsun, gerçekten de destek yerine köstek dedikleri durum bu. Kafasinda sadece normal doğum yapmam gerektiği var. Diyor ki doktora söyleyin, normal dogum yaptirsin. Diyorum ki anne bizim elimizde olan bi durum değil. Evet doğal dogum olsa tabii iyi olur ama sezeryan olan da doğum yapiyor oda ana yani. Ki bu arada kendi kızları 2ser cocuk sahibi. İkisi de iki cocuguna da sezeryan yaptilar hemde keyfi ikisi de. Normal istemedi Rabbim hayrli sağlıklı sıhhatli bir sekilde kucagimiza almayi nasib etsin
benim onceki gebeliklerimde su az demisti sizin haftalarinizdayken.bolca havuc yedim ve bolca deveci armudu yedim bi ebe tavsiye etmisti duzeldiydi sonra bi deneyin sizde isterseniz.cok cok azalmissa zateb acil mudahale lazim tabiki
Teşekkür ederim, Allah razi olsun deniycem
Profilim den doğum hikayemi okuyabilrsn suyun azalmasından dolayı sezeryana alındım oku istersen detaylı yazmştım hiç korkma
Bana da aynısnı söylediler hastanede çıkarken bi saat hastane önünde ağladım tek başıma insanlar tepeme dikilmişti çok kötü olmuştum Rabbim kimseye evlat acısı yaşatmasin
Benm kaynanam da aynıydı öyle yapıyorlar hemen kurtulsun lar çocuğu almak için normal doğumla uğraşmamak için öyle yapıyor dediler falan filan ben 40+0 da doğum yaptım ama kimseyi dinleme bebeğinin hayatının riskini atma ztn 38.haftdan sonra erken doğum olmuş olmuyo zamanı bişey olmaz Allâh’ın izniyle korkma Allah’a teslim ol herşey çok güzel geçecek inşallah
Allah razı olsun içimi rahatlattı yazdıkların. Hamilelik boyunca arayip sormamis kayinvalide simdi basimda erken dogacak çocuk diye insanin psikolojisini bozuyor inşâAllah Rabbim dedigin givi çok guzel, kolay sekilde dogum geçirmeyi nasib eder bana da herkese de
Benim de suyum azdı ama normal doğum istiyordum o yüzden iki üç güne bir kontrole gidiyorduk. Sürekli bebeğin hareketleri takip ediyordum çok yıpratıcı bir süreçti. 39+4 te artık yeter dedim dayanamadım ya bir şey olursa normal doğum inadımız yüzünden dedim eşime. Suyu azdı çünkü. Doktora gittik muayene etti açıklık vs yoktu tabi. bir gece hastanede yatışım yapıldı rahim açılsın diye rahme ilaç yerleştirdiler ve sürekli pilates topundaydım vs uğraştım ben de ama yok bebeğin gelme zamanı değildi biz boşuna zorluyorduk o kadar yorulmuş ve uykusuz kalmıştım ki o gece. Zaten gece suları bebek de strese girmiş nst de kalp atışı hızlanmıştı serum verdiler bana acilen. Neyse sabah oldu doktor muayene geldi anca 1 cm açıklık. Fayda etmemiş çabalar. Suni sancı verelime döndü olay tabii ama ben hem geceki olaydan hem de uykusuzluktan çok yıprandım bir de korktum galiba suni sancıdan o kadar çabayı silip sezaryen olmak istedim doktor da zaten bunu bekliyordu beni hep sezaryene yönlendirmilti süreç boyınca risk almayın derdi. Neyse sonuc olarak yarım saat içinde hazırlayıp aldılar ameliyata ve çocugumuza kavustuk. Normal doğum içimde ukte kaldı ama yine olsa yine sezaryen olurum sanırım. Neyse işte Boşa kürek çektik biz. Hatta büyük ihtimal suni sancıyı verip sonra yine sezaryene dönecekti sürecim. Kim bilir. İyi düşünüp doğru kararlar vermek gerekiyor. Gerisi takdiri ilahi. Çok uzun oldu kusura bakmayın
Estağfurullah uzun yazmanıza açıklamanıza çokça sevindim Allah razı olsun. Ilk gebelik olduğu icin bilgisizlik cok bende. Sürec nasil ilerler, ne yapmam gerek hic bilmiyorum. Yazınız cok açıklayıcı oldu benim icin gerçekten, teşekkür ederim tekrar, Allah razı olsun Evladınızın da ömrü hayrli uzun bereketli olsun
Merhaba arkadaşım öncelikle çok korkma istiyorsan 10 lt su iç suyun hiç bir etkisi yok nerden biliyorsun diyeceksin ben çok erken haftalarda bunu yaşadım 1 hafta boyunca havuç suyu iç kendin sık sabah akşam iç gittiğimde düzelmişti su maalesefki işe yaramıyor birde 37 den sonraki doğumlar ani doğum veya erken doğum sayılmıyor doğursanda korkma zaten her hafta kontrolün olması gerekiyor senin bi sorun olursa direk belirtirler sen sadece bebeğin hareketlerine dikkat et okadar