Lohusa hanımlar birşey sormak istiyorum.Annemin evinde kalıyorum maalum gelip giden oluyor dünden beri bebeğime süt verdiğim zaman yok senin sütün yağlı değil,bebeğe su gidiyor diye laf ettiler bu gün sinirlendim artık dayanamadım tersledim.Ben inekmiyim sütüm yağlı yağsız olsun diye Bunun bir önemi var mı yağlı yağsız? en esası süt veriyorum bebeğime bu önemli değil mi? Yediklerime de dikkat ediyorum ama böyle söylediler hem sinrlendim hem de aklıma takldı
Ohh kız pek iyi demişsin agzına sağlık. Geceleri anne sütü daha yağlı olur gündüzleri sulu olur. Bebeğin su ihtiyacını karşılanması için. Sulu sütün arkasından da doyuran kilo aldıran süt gelir
Bebeğin ihtiyacı neyse tükürüğünden memeye uyarı gider, vücudun da buna göre süt üretir. Sütün rengi yağlı oluşuyla ilgili bir referans değildir. Hadi diyelim ki yağsız geliyor, o halde bebeğine lazım olan o süttür. Ek olarak da soğuk tüketirsen sütün üşümez, kaynar yersen sütün kaynamaz, vücudumuzdan çıkan her sıvının derecesi 37-38 derecedir, bunu sen yediğin içtiğinle değiştiremezsin. Emzirirken su içersen bebeğe bir zararı olmaz, aksine her halükarda bol su tüketmelisin Lohusa değilim ama es geçmek istemedim
teşekkür ederim güzel bilgiler için.Ama insanlar böyıe düşünmüyor ne yazık ki,her ağızdan bir laf çokbilmiş gibi Süt veriyorum susuyorum yok su içme bebeğin boğaznda kalır.Çayı biraz ılık içiyorum yok öyle içme bebek üşütür sütün ona öyle gidiyor fln filan
Benim arkadaşımda dr a sormuş nemim sütüm çok sulu bebeğe yaramıyor mudur diye dr da her annenin sütü bebeğe yarar kilo aldırmasa bile bağışıklık sağlar demiş.