Bu yüzden meme reddi başladı önerisi olan ?
Bizde de durum ayniydi kızımın reflusu olduğu için daha kötü oluyordu normalde memeyi elimle C seklinde kavrayinca süt daha iyi geliyor bende iki parmağımı göğsün ucuna doğru makas şeklinde yapıyordum o şekilde de çok tavsiye edilmiyor damarlar tıkanır diye, çok sagmamaya çalış bazen de bebeğimi üzerime alıp hafif uzanma pozisyonuna geçip emziriyordum yavaş gitsin diye o şekilde boğulma tehlikesi daha az oluyordu. İlerledikçe düzeliyor inşallah erken bı zamanda düzelir sizin de
Hiçbir şekilde almıyor memeyi
Bebegeniz kac gunluk yada aylik bilmiyorum ama ilk gunler zor oliyor tutma konusunda bende de tazyik sorunu vardi tabiri caizse agzini actim damlata damlata icirdim sütümü ilk olarak amac bebeğin beslenmesi eger bebek geregi gibi beslenmezse hırçınlaşır daha da zor olur ama zamanla oda öğreniyor ama emzirmeyi birakmayin pes etmeyin anne sutu bir damlasi bile cook kıymetli
Tazyikli süt çözümü için uygulayabileceğin birkaç yöntem var:
Bebeğini kucakta yatay bir şekilde emziriyorsan daha dik bir pozisyona geçmelisin. Yer çekimi sütün akışına karşı koyduğu için fazla sütün gelmesini bu şekilde engelleyebilirsin.
Hiperlaktasyona karşı uygulayabileceğin doğru emzirme tekniklerini mutlaka öğren.
Emzirme seanslarını bebeğinin sakin ve hafif uykulu olduğu anlara denk getirebilirsin. Böylece bebeğin süte tazyik kazandırmayıp süt üretimini daha fazla tetiklemeyecektir.
Bebeğini emzirmeye başladıktan birkaç dakika sonra fışkıran sütü ayrı bir kaba alarak emzirmeye devam edebilirsin. Böylece bebeğinin içtiği süt daha yağlı ve besleyici olacaktır.
Fazla gelen anne sütü nasıl değerlendirilir, bu konuda da fikir verelim. Sütünü dondurucuda saklayabilir, bu sütle daha sonra bebeğine yoğurt, muhallebi ya da çorba gibi besleyici gıdalar hazırlayabilirsin.
Emzirmediğin memede rahatsızlık hissediyorsan mastit vb. sorunları engellemek ve göğsünün rahatlamasını sağlamak için az miktarda sağım yapabilirsin. Sık sağım yapmak süt üretimini daha da tetikler, dikkatli ol.
Meme ucunun uyarılması süt üretimini artıracağı için uzun süre duşta kalmamalı ve mümkünse emzirme silikonu kullanmalısın.
Bebeğinin kilo artışı iyiyse blok emzirme denemeleri yapabilirsin.
Canım tazyikli süt gelmesi bebeğin emme pozisyonuyla alakalı bir durummuş. Bebeğinin emme pozisyonunu değiştir. Burdaki teknikleri dene bakalım bir
Biberonlada sütü veriyordum şimdi memeyi hiç almıyor ikisi bir arada
2 . Aya giricez
Biberondan sütü hızlı çektikleri için memeden de öyle çektikleri için tazyikli geliyor. Sen memeni vermeye devam et canım
Vermeye devam et bu şekilde kızım zorla 7 ay emdi sonra zaten bir daha hiç tutmadı benim için önemli olan ilk 6 aydı zaten pes etme canım benim
Zorluyorum ama katılıyor ağlıyor strese girdim iyice aç uyuyor uyumasın diye biberona sağıp verdim sabah güzel güzel konuştuk bakıştık fırsat bu fırsat dedim verdim memeyi aldı ama fazla emmedi bidaha verdim ağlamaya başladı
@Cansu Destek at arkadaşım
Bilgilerine ihtiyaç var
Ya ilkte biberonu da almıyordu bende araştırmıştım 2. Ay ataklarında emmek istememe uyumak istememe vardı hepside ömeri tarif ediyordu komple kesmemişti hiç @Cansu
Anca gördüm özür dilerim Biberon ile verdiğin için meme reddi başlamış biberonu acilen kesmen lazım. Meme emmek istemezse zorlamıcan.
Bebeğin meme reddi durumuyla başa çıkabilmek için şu önerilere göz atabilirsiniz:
-
Rahatlatıcı Ortam: Bebekle emzirme anlarınızı sakin, rahat bir ortamda geçirmeye özen gösterin. Sessiz, loş bir odada veya bebekle bağlantı kurmanıza yardımcı olacak bir ortamda emzirme deneyin.
-
Cilt Teması: Bebeğinizle cilt temasını artırın. Özellikle bebek cildinizle temas ettiğinde, emzirme deneyimi daha olumlu olabilir.
-
Farklı Pozisyonlar: Farklı emzirme pozisyonlarını deneyerek bebeğinizi rahat hissettirecek bir pozisyon bulun. Örneğin, yatarken, otururken veya sallanırken emzirme yöntemlerini deneyin.
-
Duyuları Uyarın: Bebeğinizi emzirirken farklı duyusal uyarıcılardan yararlanın. Örneğin, bebeğinize hafifçe dokunabilir veya yumuşak bir battaniye kullanabilirsiniz.
-
Ağrı Kontrolü: Bebeğinizin ağzında herhangi bir ağrı veya rahatsızlık olup olmadığını kontrol edin. Diş çıkarma dönemlerinde veya başka bir ağrı durumunda emmekte zorluk yaşayabilirler.
-
Yavaş ve Sabırlı Olma: Acele etmeyin ve sabırlı olun. Bebeğinizin kendi hızında ve isteğinde emmeye başlamasına izin verin.
-
Laktasyon Uzmanından Yardım Alma: Meme reddi devam ediyorsa, bir laktasyon uzmanından veya çocuk doktorunuzdan yardım almak önemlidir.
Unutmayın ki her bebek farklıdır, bu nedenle bir yöntem diğerine göre daha etkili olabilir. Eğer endişeleriniz devam ederse, bir sağlık profesyoneli ile görüşmek en doğrusudur.