Süt sağma makinası

Kızlar ben 34 haftalık hamileyim ve ilk gebeliğim internette sürekli bebek alışverişi yapanların süt sağmak için çeşitli pompalar ya da buzlukta saklamak için poşetler falan aldığını görüyorum bu tam olarak niye gerekli gerçekten bilmediğim için soruyorum çevremde doğum yapan hiç kimsenin sütünü sağdını ya da buzlukta sakladığını görmedim emzirip bıraksak yetmiyor mu yani niye sağıp saklıyoruz

Her bebek memeyi kabul etmeyebiliyor. Annenin sütü olduğu halde bebekler meme tutmayabiliyor. Bu durumda anne sütünü sağıp saklar çünkü meme kaynıyor o sütün memeden çıkması lazım. Saklıyor bebeğine enjektör yardımıyla içiriyor. Her anne de ev hanımı değil çoğu anne çalışıyor. Bu durumda da sütünü sağıp evine bırakıyor evde bebeğin bakımıyla ilgilenen kişi sütü bebeğe içiriyor. Çalışan anneler bunu genelde 6. Aydan sonra yapıyor. Bebeğin bakımıyla ilgilenen sadece anne değil çoğu zaman eşler geceleri dönüşümlü uyanıyor anne uyanmasın diye sütünü sağıyor ve o gece sıra babadaysa baba çocuğun sütünü verip uyutabilir. Sezaryende süt hemen gelmeyebilir bu durumda da pompaya ihtiyaç duyuluyor. Kapalı süt kanallarını açmak için faydalı. Ve şu an aklıma gelmeyen birçok sebep var. Bazı durumlarda sadece emzirip yatırmak yeterli değil yani.

Benim sütüm çok mesela. Sağıp dondurucuya atıyorum. Sadece bir ay içinde dondurucunun ilk dört çekmecesi doldu. Nasıl devam edicem bilmiyorum. Sağım yapmak inanılmaz artırıyor sütü. Bu arada benim bebitom emmedi beni sağımla besliyorum. Sağdıkça geliyor mübarek :sweat_smile:

Bu arada süt sağma makinesi illa alma zorunda değilsiniz, kiralama yapan yerler var oraları tavsiye ederim çok uzun ömürlü ihtiyaç olmadığından boş yere satın almanın anlamı yok ben kiralamayı düşünüyorum