Kizlar benim 2 cocugdada sütüm az oldu istiyorum bu hamileliğimde sütüm bol olsun yardımı olurmusunuz
Doğumdan sonra hatta hamileliğin son haftalarında bol bol hurma yiyebilirsiniz sütü bollastiriyormus
Peygamber Efendimiz, “Kadınlarınıza loğusa döneminde hurma yediriniz. Kim loğusalığında hurma yerse onun çocuğu akıllı ve ağır başlı olur” buyurmuştur. Hurmada bulunan bol oksitosin hormonu sayesinde doğumdan sonra süt salınımını uyarılır ve süt artar.
Basqa önerisi olan varmı kizlar rezene çayı duymusdum kulanan fayadsini giren varmı inşallah bu dediklerinizi deniycem
Bide kizlar hurmanın resmini göndere bilirmisiniz net olsun
Mürdüm eriği hoşafı ve Ayva hoşafı etrafımdan çok önerdiler iyi süt yapıyormuş ben deniyeceğim bakalım
Ben rezene çayı içtim bende rezene alarji yaptı canım dr a dediğimde artık rezene önerilmiyor içme demişti. Bestlak damla çok işe yarıyor ama içinde rezene olduğundan alerjiden içemedim. Kuru üzüm hoşafı çok iyi geliyor hergün bir bardak içiyorum ve en önemlisi bol su içmek gerekiyor. Suyu azalttığım an süt azalıyor. Birde son bir haftadır kuru dut kuru üzüm kuru incir kaynatıyorum sonra içine iki kaşık pekmez koyup onu içiyorum. Birde bir bardak kefir 3 hurma 2 ceviz 1 muz vızz yap ara öğün olarak iç hem kalitesini arttırıuor hemde sütü arttırıyor.
Kizlar ben hurman doğumu baslatdigni duymusdum
O yüzden son haftalarda ye demiştim 38 den sonra tavsiye ediliyor
Tamam canin deniycem
Bestlak damla sutunu cokmu artirmisdi
Evet baya artış oluyordu. Hatta akıyordu süt. Ama tabi tek başına değil su içmediğin sürece ne yiyip içersen iç süt olmuyor
Birde bana hemşire gün içinde 5 dk bile olsa uyu dinlen demişti süt olması için.
Bu aklımda bulunsun o zaman
Evet ama en az 3 lt su içmeye çalış yoğurt ve benzeri şeylerde süt yapıyormuş. Birde helva tahin pekmez gibi şeyler de çol artırıyor ama çok kilo aldırdığı için bıraktım onlarıda
Sagollun
Rica ederim inşallah sizde de işe yarar.
Ben hurma ve badem yiyorum ama sütü asıl arttıran sağmak bence ilk sağdığımda 60ml geliyodu şuan 120ye çıktı inşallah daha da arttırırım