Süt Miktarı

Kızlar biliyorsunuz benim bebiş sarılık her gün kontrole gidiyoruz doktor sütünü Sağ şırıngayla ver dedi sütüm var yeterli miktarda Bebiş de tam bir meme delisi memeden ayrıldığı dakika ağlamaya başlıyor yani sadece sarılıktan dolayı uyuduğu için ve memede hemen uyuya kaldığı için arada o şekilde vermemi söyledi Doktor mamaya gerek yok dedi emzirmeye devam et emzirme aralarında şırıngayla verebilirsin dedi Şimdi benim Sorum şu her emzirme sonrası kaç cc verirsem yeterli olur

2 Beğeni

Bence hep emzirerek ver. Hem memelerin iner rahat edersin. Memede uyursa uyandır emzirmeye devam et. Gazını çıkar tekrar emzirmeye devam et

2 Beğeni

Ahh Cansumm o kadar zor uyaniyor ki bazen günü gününü tutmuyor bak bugun de memeden ayrilmak istemiyo 7den beri memedeyiz ilk 5 6 dakka aktif emiyo sonra uyuyo çıkarıyorum memeyi 5 dakka gecmiyor geri ağliyor memeyi istiyor birde bugün 4 defa kaka yaptı sulu bi şekilde normal mi buu @Cansu

2 Beğeni

Alt temizleme pamuğunu ıslat vucuduna sür, bebek gobek bakım spreyi ile göbek bakımı yap, burnunu sık, topuğunu kaşı. Patronun kim olduğunu göster pamuk suratına bakıp yumuşama. Memede uyumasina izin verme. Memede uyudu ya burnunu sık bak nasıl uyanıyor

3 Beğeni

Patron bu aralar küçük beyin taa kendisi o izin verirse uyuyoruz izin verirse yemek yiyoruz diktatörlük ilan etti evdeee :sweat_smile::sweat_smile: @Cansu

2 Beğeni

Her gün dışarı güneşe çıkarırsan aslında sarılık fln kalmaZ. Ben pyle yaptım geçti. birde bebeğin uyuduğu oda da ışık yak beyaz olanlardan

3 Beğeni

Canim her gün hastaneye gidiyoruz mecburen disari cikip günes aliyor ama ışığı deniycem odadaki ışık beyaz ama daha parlak olanlari vardir illaki degil mi onlardan diyosun sanirim @N13

3 Beğeni

hastaneden sonra da havada tutmaya çalış aslında kaşık kaşık su verirsen geçuyor

3 Beğeni

Cook sagoll canimm her gün hastaneye git gel kan ver minicik elleri delik desik oldu icim gidiyo bir an önve geçer umarim

2 Beğeni

bizde de vardı fizioloji sarılık güneşe çıkardım su verdim geçti gitti. Doktorlara kalrsa çok korkutuyolar hem küçücük o daha her gün her gün kan mı alınır

3 Beğeni

Dimi yaaa sınırda deyip duruyorlar hayir söylemesi ayip deli gibi de emiyo da neden gecmiyor anlamadim :pensive:

1 Beğeni

Ezgi yoğun bakım hemşiresi bana şöyle dedi çok uzun süre emmesi önemli değil. Önemli olan aktif olarak emmesi. Yani tek memede 20 dakikakan uzun emmede yoruluyor aldığı enerji de gidiyor dedi. 20 dakika biri 20 dakika diğeri 1 saat sonra tekrar aynı sistem. Önemli olan biraz soluklansın dinlensin. Tekrar emsin. Bir de bir emzir, bir sağıp şırıngayla ver. Önemli olan şekerinin düşmemesi. Kan şekeri düşünce daha çok acıkıyor daha çok uyku yapıyor uyanmıyor.

3 Beğeni

arkadaşım benimde oğlumda fizioloji sarılık vardı,bir arkadaşımda sarılık 15dı bizde 10 her gün hava su verdim bide bebek maması da sütümü de sağıp veriyirdum meme reddi yaşıyordum diye o yüzden geçti sarılık şükür. Benden sana tavsiye her gün her gün kanını aldırma yazık bebişe daha küçük o. Ben süünnet ettirecektim çok az miktarda kan azlığı çıktığı için doktor dedi bedeni zayıf düşer eğer sünnet yaparsam ben de. Her gün her gün kan mı alınır.Başka doktora git benim de etrafmda bir kaç tanıdık var aynı benum gibi yapmış sarılık kalmamış

2 Beğeni

Bana da ayni seyleri söylediler ve aynen öyle yapiyorum zaten sürekli de memedeyiz nasil olacak bilmiyorum nasil gececek sinirlerim alt üst oldu

2 Beğeni

Her bebeğin bünyesi bir değildir canım @Nergiz13 Doktor her gün getirin diyorsa bence gitmeli. Evet, zor bir durum ama sarılık da ciddi bir şey. Doktor kontrolünde olmadan su verilmemeli ve suyun sarılığı geçirdiğine dair bir kanıt da yok :blush: Allah korusun sende işe yarayan yöntem bir başka bebeğe zarar verebilir. Bu tarz bilgiler verirken dikkat etmek gerekir :blush:

@ezgi-y Zühre hanıma ben de katılıyorum. Önemli olan saatlerce memede kalması değil canım. Aktif emebilmesi. Memeyi ağzında tutması ya da bırakınca ağlaması karnını yeteri kadar doyurduğu anlamına gelmez. Güvenli bağlanma kurmaya çalışıyor şu an memede kalarak. Cansu’nun dediği gibi azıcık canını yakarak (topuğuna minik vurma, sıkma, burnunu sıkma vs), rahatını bozarak uyandırmalısın. Eylül de ilk 2 gün çok uyudu sarılık olmamasına rağmen, sarılık olmasın diye neler yapmadım neler. Uyansın diye herşey yaptım. 1-2 direndi, sonra kendi uyanmaya başladı iki dürtünce. O da sürece alışacak. Doktorun dediğinden dışarı çıkma. Şırıngayla verme, bolca ve sık sık emzir sen :blush:

3 Beğeni

bizi fr özeldeki doktorlar çok korkutmuştu ama devlette bpyle yap dediler işe yaradı , sen de haklısın aslında. İnşaAllah iyi olur tez vakitte hiç bir bebiş hastalanmasın

2 Beğeni

Amin canım benim :heart:

2 Beğeni