Süt içmeye ne zaman başladınız

Kzilar kaçıncı haftadan itibaren süt yoğurt bunlara agirlik verdiniz ben fazla sut sevmiyorum ama bebek için mecbur içeceğim hangi haftalarda başlamak gerek ve süt olması için neler yemeliyiz içmeliyiz

ben hep içtim. onlarsiz kendimi düşünemiyorum :rofl::hatching_chick::kissing_heart: bebişin sağlığı için başla bence sen de ye iç.

Tup bebek annesiyim… tup bebek tedavisine baslamadan once hayatimdan hazir gidayi,paketli urunleri,sonkullanma tarihi olup fabrikasyon uretilen seyleri,sagliksiz gidalari,fastfood,asitli icecekleri,turfanda sebze ve meyveleri çıkardım. Kendini takip et seni kabız eden,metabolizmanı yavaslatan seyleri tesbit edip tuketmemeye calis. Sigara vb bagimliliklarin varsa bunlardanda kurtul süt bulabiliyorsan günlük al iyice kaynatmadan tuketme kendi yogurdunu kendin mayala ve ben gebe kalmadan 1sene once dogal yolla gebe kalmaya calistigim icin gebelik planladigimda doktorum folikasit ve coraspin baslatmisti. hazir yogurt alma aksamlari uyumadan once kefir ic 1bardak ole yat buarada annem biberon aliskanligini birakmam icin 2yasimdayken biberonu yikamamis kokusmus biberonu bir daha kullanmamisim ama o yasta bile sorunun biberonda degil icine koyulanda oldugunu bilip gebe kalana kadar süt ve ürünlerini tüketmedim… sende yapabilirsin

2 Beğeni

Doğal süt alabileceğim bi yer yok şimdiye kadarda hep hazır yoğurt süt aldık sağlıksız biliyorum ama ne yapacağım çok aklima takildi hazir sut veya yoğurt yesemde cok faydali olacagni zannetmiyorum doğal olmasi ayrı guzel ne yaoacagim bilemedim

1 Beğeni

Tamam canım sorun şu sütten tiksiniyorum asla ve asla simdiye kadar süt icmedim küçükken de zaten çok fazla emmemişim o zamandan belliymis yani​:smile: zorlada olsa içecem artik :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Cam şişelerde sütler var marketlerde onlarda al hic degilse

Benim laktoz alerjim oldugu için süt içemiyorum ama yogurt en basından beri tuketiyorum. 12.haftadan sonra drum kalsiyum takviyesi verdi yeterli kalsiyum almazsan bebek depolarından kullanır senin kas kemik diş saglıgın olumsuz etkilenir dedi. Günlük olarak kalsiyumdan zengin beslemek onemli, tuketemiyorsak da takviye sart yoksa ağızda diş falan kalmaz,erken yasta kemik erimesi baslar.

Onlarida aldığımda ısıtmam gerekirmi yoksa direk o şekilde içsem bı sıkıntı olurmu

Şişelenmis oldugu icin pastorizedir icebilirsin ama be istanbuldayim ben bile gunluk sut bulabiliyorum nerdesin ki sen bulamiyosun merake ttim

Tamam çok teşekkür ederim :pray::pray::rose:

1 Beğeni