Yok gibişuan sanki
Yeni nesil annelerin birçoğunun böyle düşünmesi beni mutlu etti açıkçası, böyle böyle bitireceğiz arkadaşlar bu adetleri
Azerbaycanda yaygın bir sey sunnet düğünü.
Şu ana kadar cok kişi yapti biz taraflarda.
Şimdi imamlarimıza yas tutuyoruz diye duyun yapan yok.
Muharremlik cikdiktan sonra yapicaklar.
Ben inşallah yaptirririm diye dusunuyorum sunnet dugununu 5 yasinda falan.kendisi anlasin eglensin diye
Benimde oğluşum olacak ama bende karşıyım ne yalan söyleyim yapmak isteyenlere tabiki saygım sonsuz ama ben istemiyorum biz kadinlar ilk regl oldugumuzda davul zurna çalinmiyor ama erkek sanki daha kiymetliymis gibi düğün yapiliyor onlar erkeklige adim atiyorsa bizlerdd genc kızlığa adim attik sonucta ben en erken ne zaman olursa o zaman kestircem Allahtan eşimde benimle aynı fikirde biz düğün sevmiyoruz zaten direk nikah yaptik düğüne harciycami parayla da tatil yapmistik yine sünnete harciycam parayi oglumun ihtiyaclari icin harcarim
Bende dogum gunu konsepti yapicam
Cocuklarin eglenecegi bir gun olucak
Pepe yi felan kiralarim ziplama seyleri
Kaydirak felan pamuk seker makinesi
Felan zaten cocuklari eglendirmek
Benim isim.
Cok fazla abartmama gerek yok.
Benim iki oglum var ikisinide 6 yaşlarında sünnetini yaptırdık ama ben düğün gibi adetleri doğru bulmuyorum artık zaman ilerledikce orta halli insanlar bile kalmayacak nerdeyse hayat aşırı pahalaniyor.dugun çok aşırı masraf.buyuk oğlumda sünnetten sonra mevlüd okuttum onuda yemekli yaptım ortalama 40 50 kişi civarı oldu.kucuk oğlumda da hiç bir şey yapmadık.sunnet olduğunu bilenler ve birşey takmak isteyenler hep geldiler taktılar zaten.aslinda ben takiyada karşıyım ne bana taksinlar nede ben başkasına takayım bugün bana gelip takıyorlar 10 yıl sonra ben ona astarı yüzünden pahalıya geliyor çeyrek geldi diye çeyrek takmak zorunda kaliyorsun o zaman aralığında fiyat uçup gidiyor
Birincisi boşa masraf ikincisi de bebek 40ı çıkmadan sünnet olmalı
B3ncede bola masraf gibi geliyor banada ama yinede adet haline getirip yapanlar çok var kiii benim eşimin tarafında çok yaygın olmazsa olmazlardan. Zaten düğün esnasında olmuyor ki sünnet genelde sünneti önceden yaptırıyorlar çocuğun aklı kesincede düğünü yapıyorlar
Anlamadım sunnet de mi etmeyeceksiniz.
En erken ne zaman olabiyosa o zaman kestircem demisim düğün yapmiycam sadece @Sevane
Biz de düğün hiç olmaz . Çocuk sünnet olur gelir evde bı yatak süslenir oraya yatırılır. Erkekler genelde toplanır mevlüt okunur basit bı mevlüt yemeği yenir. Çocuğa herkesin gönlünden ne koparsa harçlığını verir çıkarlar. Sonradan da kadınlar sünnet görmeye gider meyve sepeti yada tatlı biseyler veya para verir. Çok abartilmaz .