Suni sancıyla doğum yapan var mı?

Kızlar 40+3 teyiz doktor 42 ye kadar gelmezse suni ile başlatıcaz dedi korkuyorum nasıl oluyor ne kadar sürüyor? Normal sancıya göre daha çok mu can yakıyor beni biraz bilgilendirebilir misiniz :frowning: Moralim çok bozuk kendi sancımla doğum yapmak istiyorum ama bi belirtim yok

Ben suni ile doğum yaptım bana da doktorum 41 e kadar bekleyeceğiz demişti ama suyum bittiği için tam 40 da acil aldılar doğuma ve serum şeklinde suni verdiler birde fitil şeklinde var diye biliyorum yani tabi kendi sancımla doğum yapmayı isterdim ama ne sancım nede açılmam vardı suni verildikten sonra açılmam hızlandı ve 2 saat sonra sancım başladı yaklaşık 2 saat sancı çektikten tabi herkese göre farklılık gösterebilir toplamda 4 saat içinde yavrum kucağımdaydı doğum her türlü korkutucu ama korkulacak bir durum yok emin ol kucağına aldıktan sonra herşey geçiyor :smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni

Ben suni sanciyla yaptım herkesin deneyimi farklı oluyor açılma hızın çok önemli ben öğlen 12 de yatış yaptım sonraki gün sabah 07.30 da doğurdum sonlara doğru zorluyor ben 2 serum sancı yedim normal sancıyla hiç doğum yapmadim o yüzden kıyaslama yapamıyorum ama korkma bir şekilde atlatıyorsun bu süreçte bol bol merdiven çık in hareketsiz kalma açılman olması için hareketler yap ne kadar açılman olursa o kadar kolay doğurursun

2 Beğeni

O senin acilmana baglı canim acilma hizli olursa kolay oluyor o yuzden yuruyus ve egzersiz yap cok rahat edersin

2 Beğeni

Ne kadar yürümem lazım günde ve hangi egzersizleri yapmam gerekiyor

Yürüyüş çok önemli merdiven inip çıkmak ama doktorum perine masajı önermişti yapabilirsen faydası olur belki

İlk çocuğumu suni sancısıyla doğurdum çok kolay olmuştu ikincide o kadar zorlandım kendim istedim suni sancı vermelerini daha hızlı daha kolay doğum Bnm için

41+4 de suni sancı vasıtasıyla doğum yaptım. Ben de hiç ümitte yoktu. Sıfır açılma. Kasılma vs olmuyordu. Sabah 10 da verdiler 13:00 a kadar fayda etmedi. Sonra alttan ilaç verdiler ve doktor suyumu patlattı o şekilde sancılarımı suni sancıyla da desteklediler. Şimdi şöyle söyliyim suni sancı öyle bi anda dayanılmaz bir hâl almıyor. Önce adet sancısının 2-3 katı büyüklüğünde bir ağrı olarak geliyor. Sıcak duş ile bu sancı hafifliyor. 5 saat kadar adet sancısının birkaç tık üstü gibiydi. Ama sonrasında +4 saatte 1-2 dakika da bir sancılar devamlı oluyordu. Bu da ciddi bel ağrısı yapıyor. O sırada bir başkasının belini ovması önemli birazda olsa hafifletiyor ağrıyı. Endişe etme ben de çok korkuyordum. Ve ben doktoru çağırdığım halde doktor gelmedi ameliyattan,ameliyata,doğumdan doğuma koşan yoğun bir doktordu doktorum. O 4 saatte bittim. Ama doktor gelince ne desin… doğuruyorsun dedi. Beklediğime değdi

Ayy sağolun valla içim rahatladı biraz

İlk doğumu kendi sancimla ikinci doğumu suni sancı desteğiyle yaptım… ikincide kendi sancım vardı ama bebek çok aşağıda açılma yetersiz dedi ve sadece 15 dk suni sancı verdiler. Kendi sancım ve suni sancı arasındaki farka gelecek olursak (kendi tecrubemle anlatayım)(ayrıca bana suni sanciyi çok hızlı verdiler) kendi sancin gelip gittiğinde bir nefes alıp dinlenebiliyorsun suni sancıda kasılmalar çok sık geldiği için senin dinlenmene pek fırsat vermiyor. Ve normal sancidan bir tık sert vuruyor ağrısı. Sancidan çok sancı sıklığı yordu beni. Bu süreçte sakin kalmak ve nefes kontrolü yapmak çok önemli… sağlıkla gelsin bebiş :white_heart:

2 Beğeni

Bende 38+6da Sunni sancı ile doğum yaptım 1cm açıklığım vardı hiçbir doğum belirtim yoktu doktorum istersen doğurtalım dedi tamam dedim öğlen 12de yatışım oldu ertesi gün 16.da doğurdum 2 serum sunni sancı verdiler ilk gün hiç sancım falan olmadı

Simge Duman tavsiye ederim kuzum. İnstgram ve YouTube da videoları var

1 Beğeni

Çok teşekkürler bakacağım :heart:

1 Beğeni