Merhaba geçen gün yazmıştım doktor yatırıp suni sancı vereceğini bugün de özel muhaneye gittim ordaki doktor da diyor ki suni sancı ile normal doğum olmaz suni sancinin sonucu kesin sezeryandir o yüzden ne kendini yor nede bebeği oda bebek 38 haftalık 3600 kilo diyor 4 kiloya çıkarsa sezaryana alacağım diyor o yüzden kafam çok karıştı hiç sancısı olmayıp suni sancı ile doğum yapan varmı?
Suni sancıyla doğum yapa bilirsin ama riskli artı ağrısıda yüksek olur birşeyi zorla yapmak gibi düşün
Suni sanciyla dogurabilirsin zaten nst ye bagli olacaksin bebegin kalp atisinda vs sikinti olursa mudahale ediyolar doktor yanlis yonlendirmis suni sanciyla dogum oluyor
Ben iki cocuguda suni sancı ile normal doğurdum …sabah 10 gibi verdiler gece 00 03 te birini …ikindiye doğru verdiler sabah 8.00 de birini …benim acilmam oldu suniden sonra paşa belki sezeryan derlerdi
Ne guzel bana suni sanci verdiler acilmam olmadi sezeryana aldilar
Başka doktora git adam mal mı ne
Benim kendi sancım vardı ama bebek kanalda çok ilerledi açılma yetersiz dediler son 15 dakika suni sancı verdiler… suni sancı ile doğum olur… çok kişi gördüm bu şekilde doğum yapanı
Yani… Sezeryan kolay geliyor doktorlara
Canım açılman var mı ? Bazı doktorlar para için sezeryanı öneriyor birde daha kolay onlar için planlı doğum oluyor bende sancım olurdu ama 2 cocugumda suni ile dogurdum suni vermeden olmuyor zaten
Acilmam olup olmadigimi bilmiyorum ona hiç bakmadilar
Benim bebeğim 40+4 e kadar bekledi. Doktorumda pazartesi günü gel suni sancı verip deneyelim eğer olmazsa sezeryana alırım dedi. Açılmam sancım hiç birşeyim yoktu çatı muayenesi de yapmamıştı. Ben pazar günü akşam acile gittim çünkü sancım yok kesin sezeryana alır diye ordaki nöbetçi doktorun da fikrini almak istedim orda alttan muayene ettirdim kendimi doktor baktı rahmin yumuşak yarın gel bebeğini tehlikeye atma haftası dolmuş dedi gittim uzun süre suni sancı ve ebelerin desteğiyle doğurdum ama bebeğin kilosunun 3900 olmasından dolayı çok zor oldu benim için
Oysa ben o 15 dakikayı hayatım boyunca unutmayacam kesin ebe de beni unutmayacaktır… doğum sancısıyla ebenin yakasına kaç kişi yapışmıştır ki
35 haftalikken suyum geldi hastaneye gittim yatis yaptilar oglende bi suni sancu verdiler aksam 7bucuga kadar canim yana yana cektim o agriyi hayatim boyunca unutamayagim bigun oldu oglum erken dogumdan dolayida kuveze aldilar dua edermisinz bana
Allah şifa versin canım. İnşallah en kısa zamanda toplarlar bebişin
Allah tez zamanda sifa versin bir an önce sağlıkli bir şekilde kucağına almayı nasip etsin