Suni sancı mı sezaryen mi

38+2yim dün kontrole gittik bebeğin suyu azalmış açılmam yok ben de salı gününe sezaryene gün aldım ama pişmanım içim de buruk. Keşke suni sancı alsaydım öncesinde fitil verip iki gün de yatış veriyim rahim ağzını yumuşatalm ağrılara dayanamazsan sezaryene geçeriz dedi doktor ben de korktum açılma olmazsa hem ağrıyı hem de sezaryen sonrası ağrıyı çekeceğim diyi birini seçtim. Bebek kanalda baş aşağı, çatım da normale uygunken niye sezaryene gün aldım diye pişman oldum. Kararımı değiştirsem sıkıntı olur mu. Acele bir karardı suyu da az denince panikledim.

2 Beğeni

Kararınızı doktorunuza söyleyin bence değiştirebilirsiniz suyunuz daha tam azalmamış o yüzden endişe etmeyin evde kendiniz dahi bekleyebilirsiniz sancının gelmesini olmazsa yine suni sancı alabilirsiniz normal doğum yapmak istiyorsanız

2 Beğeni

Bence doktorunuza söyleyin, en azından içinizde kalmamış olur. Bakarsınız normal doğum olur :blush:

2 Beğeni

Bence içinden suni sancı geçiyor bence denemelisin :innocent:

2 Beğeni

Bende senin yerinde olsam suni sancıyı labul ederdim

2 Beğeni

Sağolun yorumlar için yarın en erken 13.00e randevu aldım doktorla görüşünce belki hemen yatış verirler tabi suyumda vs bir sıkıntı yoksa. Eşim de çok destek oldu bu kararıma, umarım ağrıya dayanabilirim ve inşallah işe yarar

1 Beğeni

Sen çok güçlüsün, başaracaksın :muscle::heart:

2 Beğeni

Nasıl geçti doktor ne dedi

1 Beğeni

Ben sezaryenden vazgeçip suni sancı istediğimi söyleyince olumlu konuşmadı, açılman yok ilk doğumun olduğundan sezeryana döner yine dedi. Bekleyebiliriz kendi sancını bebek az da olsa kilo almış, suyun idare eder, kordon kan akışı iyi, bebek hareketli,ben seni perşembe tekrar göreyim bol su içmeye egzersize devam et dedi.

1 Beğeni

İlk doğumun olmasıyla ne ilgisi varmış ? Doktor biraz tuhaf konuşmuş. Sen moralini bozma arkadaşım

Doktor her hafta farklı bir şey söylüyor son kararı da bize bırakıyor sadece seçenekleri sunuyor o yüzden bizim de sürekli kafamız karışıyor malesef. Sonuç olarak bekleyelim dedik hareket ve su olduğu müddetçe. Zaten 10 gün kaldı eğer uzamazsa. Bu süre içinde kendi sancım gelirse çok daha güzel olacak

1 Beğeni

ybenimde ilk bebegimde suyumda azalma ol.ustu suni sanci falan verdiler ama fayda etmedi sancimda olmadi acilmamda daha sonra mecburen sezeryan yapmak zorunda kaldilar 1 gun boyunca bekledim normal olmasi icin ama olmadi bu bunyeden bunyeye degisiklik gosteriyor Allah yardimcin olaun ins saglikla kucana lirsin bebegini kurtulursun cnm​:blush:

1 Beğeni

Benim çatı muayenesinde suyumu psylattılar suyum bayağı azaldı endişe etmiştim korkulacak birşey yok sancıyı başlatır demişlerdi ve gayet rahattı drlar. Antibiyotik başladılar bebeğe ve bana bişey olmasın mikrop kapmasımçn diye . Azalma sorun değil dediydiler garipsedim biraz çünkü brn sorun olduğunu biliyordum hep

Suyum az bi şekilde 3 gün bekletip suni sancı verdiler

1 Beğeni

Çok moral bozmuş :confounded:

1 Beğeni

Günler geçmek bilmiyo ya bebeğe bir şey olacak korkusu çok fena, suyum azalıyorsa diye korkuyorum, sürekli hareketli mi diye dinleyip duruyorum.
Doktor açılmam yokken kendi sancım yokken suni sancı vermek istemiyor faydası olmaz diyor benim de gözüm korkuyor. Ee beklemek de çok endişe veriyor. Uygulamadan bakınca 9 günüm kaldı. Ama bu süre uzayadabilir sonuçta. Perşembe kontrole gidip sezaryene alın beni diye haykırcam nerdeyse :slight_smile:

1 Beğeni

Eğer normal doğum istiyorsan bence bekle kendi sancını fakat sezeryan istiyorsan doktorunla konuşup gününüzü belirleyebilirain :white_heart:

2 Beğeni

Valla normal olsun diye sezeryan gününü iptal ettirdik suni sancı almak istediğimi bile söylemiştim ama doktor kendi sancını bekle 3 güne bir gelmek şartıyla tamam dedi, beklemeye devam ama şu korku da olmasa iyi olacak :slight_smile: evhamlı bir tipim zaten ya malesef

2 Beğeni

korkuyu bir yere bırak ven tam sancilandim yatirdilar beni korkudan sancim geri gitti bida gelmedi sezeryan oldum sonra

2 Beğeni

iyi seyler düsün korkuyu yenmeni tavsiye ederim ben

2 Beğeni

Tüm yorumlar için tekrar teşekkür ederim. Akşam yemekten sonra kötü oldum,uzandım biraz, çocuk az hareket etti, hastaneye kontrole gittik kendi doktorumuza geldik şansımıza. Hemen hemen aynı şeyleri söyledi bir de muayene etti rahimde az da olsa yumuşama var dedi. Ben artık beklemeyelim sudan dolayı endişeliyim cuma günü yatış verin suni sancı alıyım hocam dedim eşimle de öyle konuşmuştuk çünkü giderken. Cuma sabah gelin dedi. İki kez nst ye de girdim bir sorun yokmuş. Ben daha fazla risk almak istemedim önce fitille sonra suni sancıyla bekleyeceğiz normal için son durum bu kızlar

2 Beğeni