Merhaba kızlar. Günde 2.5 3 litre su bitirmemiz gerekiyor ama ben en fazla 3 bardak su içebiliyorum. Su içesim gelmiyor zorla içince genel olarak midemi bulandırıyor. Su içebileyim diye bazen tuzlu şeyler yiyip hararet yaptırıyorum kendime öyle su içebiliyorum. Bebek için zararı çok olur mu. 19 haftalığım . Kendime zararı arada böbreklerim ağrıyor ama bebeğime bi zararı var mı onu merak ediyorum. Siz içebiliyor musunuz su
Ben hamilelikten önce de günde 2.5 3 lt su içen biriydim pek hayatımda değişiklik olmadı şimdi 38+3 deyiz hala da devam kendi mataram var onla içiyorum . Ama içemiyosanız tavsiyem saat başı alarm mı kurarsınız su hatırlatıcılar içi oluyor hemen hemen de 8 9 bardak 2.5 3 lt ye yakın oluyor. Tuzlu şeyler denemeyin derim Allah korusun tansiyon çıkar gebelik zehirlemesi olabilir. Bunun yerine saat başı içmeye çalışın birer bardak hem sizi yormaz hem de iyi gelir diye düşünüyorum
Ben hamilelikten öncede su içmezdim enfeksiyondan da kurtulamazdım o yüzden. Alarm önerinizi deneyeyim an itibariyle. Teşekkür ederim tavsiyeniz için
Rica ederim . Çok normal o zaman bu durum hem kendinizi tiksindirmemiş olursunuz sudan mideniz bulanmaz saatlere göre yarım saate yarım bardak ya da bir saate bir bardak için . Ama yatmadan önce ve uyanınca muhakkak en az bir bardak için bağırsak hareketleriniz de iyi olur suya da alışmanız hızlanır hayırlı bir süreç geçirirsiniz inşallah
Bugünün ilk suyunu içip alarmımı başlattım çok sağ olun , inşallah
Rica ederim
Su çok iyi hamilelikte fazla fazla içtim hamileligim boyunca şuan hiç çatlak ve şismem yok ve tuzdan kaçının doktorum sürekli su içmemi söyledi bende zaten çok su içen biriym şuan 38 hafta 9lduk sık idrara çıkmama ragmen su içmeyi kesmedim yani bool icmenizi öneririm @Kuti
Tansiyonu düşük bi insanım diye tuzlu yemeyi çok sorun etmemiştim ama kaçınırım bundan sonra. No3malde de içen biri olmadığım için çok zorlanıyorum . Ben 1 bardak su içsem 5 dk içinde 3 kez tuvalete gidiyorum o da yoruyor ama alarm kurup içmeye zorlayacağım . Herşey bebeğim için
Kesinlikle valah son aylarda daha çok sık tuvalet çımma oluyor bi ayagım tuvalatr bi ayağım oda da yakında yatagı tuvalete koyacam yoruldum gidip gelmekten ama sabır ediyorum az kaldı son 14 günümüz saglıkla kavuşalım
Sende dikkat et düzenli su iç önemli gerçekten sende saglıkla tez zamanda kavuşürsun bebegine ınşallah canım
Tuvalet sıkıntı ya İnşallah sağlıcakla zamanında bebbeğini kucağına alırsın
inşallah bennde zamanında kucağıma alırım kuzumu , çok sağ ol
Rica ederim güzel hamiş allaha emanet ol su içmeyi ihmql etme
Yaaa sende Allaha emanet ol güzel hamiş etmicem Allah’ın izniyle
Çok az içiyorsun bende öyleydim hatta suyu görünce midem bulanırdı ama bende 1 litre suya sevdigim yediğim meyve olur yada sebze olur içine atıyordum yarım saat beklesin aroma versin sonra içiyordum suyu bu sayede 2 litre filan içiyordum ama ben genelde ekşi elma atıyordum sevdiğim için tavsiye ederim
Tavsiyeniz için teşekkür ederim, deneyeceğim
@Kuti Hamilelik sırasında hormonların değişmesi, su tutma ve iştah değişikliklerine neden olabilir.Büyüyen rahim, mideye baskı yaparak mide yanmasına yol açabilir ve bu da su içmeyi zorlaştırabilir.Su içme alışkanlığının olmaması veya su içmeye karşı direnç göstermek de bu durumu tetikleyebilir. Bir seferde çok su içmeye çalışmak yerine, gün boyunca sık sık az miktarda su içmeye özen göster.Suyun içine limon, nane veya çilek gibi meyveler ekleyerek tadını değiştirebilirsin.Çorbalar ve sulu meyveler de su ihtiyacını karşılamaya yardımcı olur.Her zaman yanında bir şişe su bulundurmak, su içmeyi hatırlatır. Ayrıca tuzlu yiyecekler tüketerek su içme isteğini artırmaya çalışmak kısa vadede işe yarasa da, uzun vadede böbreklerine yüklenebilir ve şişmeye neden olabilir. Bu nedenle bu yöntemi sık sık uygulamak doğru olmaz.
Bilgilendirme ve öneriniz için teşekkür ederim. Böbreklerim arada ağrıyor zaten tuzluyu keseceğim
Tavsiyeleriniz için teseklürler bende fazla su içemiyorum miğde yanması sorunum var su fazla içincede bulantı yapıyor. Kendimi zorluyorum az su içmek kese büyümesinde olumsuz bir etki yaratır mı bi alakası var mı yani