Kızlar bugün kontrolüm vardı doktor suyumun fazla olduğunu söyledi şeker testi istedi ve perinatolojiye gitmemi söyledi… Sıkıntı olur mu dedim genelde riskli gebelik olarak kabul edilir dedi… Var mı bu durumu yaşayan?
ilk iki gebeliğim de suyum fazlaydı ama hiç bir sorun olmadı sadece karnım normalin iki katı büyüdü
Sebebinin genelde gebelik sekerinden kaynaklı oldugunu söyledi… normal doğum mu yaptınız?
Benimde fazla 34. Haftadan beri. Sekeri kesince pilav makarna az yiyince duzeldi. Iri bebekte oluyo genelde
Şuan kaçıncı haftadasın? Doğumda sıkıntı olur mu ki… Ben henüz 25.haftadayim
Benim durumda öyle su çok fazla çok diyorlar az birşey değil . 38+5 im ama onlarda 1 buçuk haftada ondeyim . Açılma yok ,sancı arada pluyor yarın herşey belli olucak 29 Ekim’de gittim 3 gün sonra gel dedi buyuk bı ihtimal yatış yapılır yarın .
Allah yardımcın olsun inşallah herhangi bir sebep belirttiler mi peki? Neden fazlaymış
evet normal hiç bir sorun olmadı
Genelde sulu meyveler ve karbonhidrat tüketiminde çok artabiliyor ekmek makarna vs hamur işlerini azaltınca düzelir birde bol su içmen lazım 2,5-3 kt ortalama su tüketmelisin. Benimde 25-26 da fazlaydı çok karpuz kavun yediğim bi dönemdi onlar çok etkilemiş meyvedeki fruktoz suyu arttırıyormuş onları yasakları çok sulu olmayan meyveler yedim düzeldi mesela beslenmeden kaynaklanıyor su fazlalığı yani tamamen sizin elinizde araştırıp dikkatli beslenirseniz düzelir
Şeker takibi 2 aydır ywpiyorum diyetle devam ediyorum şekerim yok düzenli ama suda da azalma yok şu için hiç birşey söylenmedii 2 aydır bakalım ne plucak yarin çok teşekkürler
Olabilir geçen haftalarda hamur işini 2-3gun üst üste fazla kaçırmıştım ödem de yapmıştı zaten… umarım öyle bir şeydir çok tedirgin oldum
Ben 26 haftaligim 23 üncü hafta bana da suyun fazla dedi biraz seker testi yaptim 24 de sekerim cikmadi dikkat ediyorum bir sorun olmaz allahin izniyle
Sonuçlarımı aldım bende bir sorun çıkmadı, şekerim normal perinatoloji de detaylı muayene etti ultrason da görünen bir problem yok… takip edicez bundan sonra da dedi. Şükürler olsun çok rahatladım ya
Çok şükür benim gibi sürekli takip edilen gerekecek ve yinede dikkat etmen gerekecek sanırım yemek için … bende 32 haftadan beri takip ediliyorum erken doğum olur dedik baya zor geçti şimdide 39 hafta oldum 40 a kadar bekleyeceğiz dedi bu seferde artık o gelmek istemiyor
Cok şükür dikkat et hic bisey olmaz allahin izniyle
Benim suyum fazlaydı bende şeker çıktı hamileligin sonuna kadar diyetle düzene girdi şekerim ilaca gerek kalmadı doğum yapana kadar diyet yaptım şuan 17 günlük bebeğim eğer şeker çıkarsa doktorların dediklerine uy hic birsey olmaz ama uymazsan ne olur ona birşey diyemem
Yemekle falan ilgisi yok dedi bugün bana ya sordum özellikle dikkat etmem gereken birşey var mı diye yok sadece takip edelim 2hafta sonra tekrar gel dedi o kadar.
Ayy aminn inşallah canım
Şeker cikmadi çok şükür ultrasonda da görünür birşey yok dedi. Umarım sağlıkla alırız bizde kucağımıza… Güle güle büyüt inşallah canm sende
Benim gibi seker cikmadi diye tahinle pekmez yeme seker tavan yapti