Spinal sonrası boyun tutulması

Kızlar mrb 3 gün önce spinal sezaryen oldum inanılmaz derece de boynum tutuldu yatınca anında kesiliyor ama kalkınca boynumu kipirdatamiyorum bu durumu yaşayan oldu mu nasıl ve ne zaman geçer ?

Merhaba canım, öncelikle geçmiş olsun! Spinal sezaryen sonrası boyun tutulması, gerçekten zorlayıcı olabilir. Bu tür ağrılar, genellikle spinal anestezinin etkisiyle ilgili olabiliyor. Sezaryen sırasında kullanılan spinal anestezi, sırt bölgesine yapılan iğnelerle yapıldığı için, bu bölgede bazı kaslar ve sinirlerde geçici bir gerilim veya spazm meydana gelebilir. Bu durum da boyun tutulmasına yol açabilir.

Boyun tutulmasının birkaç olası nedeni şunlar olabilir:

1. Spinal Anestezi Etkisi: Anestezi sırasında kullanılan pozisyon veya kas gerilmeleri boyun bölgesinde sıkışma yapabilir.
  2. Uzun Süreli Yatış: Ameliyat sonrası yatakta uzun süre kalmak da boyun kaslarını zorlayabilir ve tutulmalara yol açabilir.
  3. Fiziksel Gerilme: Doğum sonrası vücutta kas gerginliği veya yorgunluk olabilir, bu da boyun kaslarında spazma neden olabilir.

Bu tür durumlar genellikle zamanla geçer. Boyun ağrısı ve tutulması için şu öneriler yardımcı olabilir:

• Sıcak Uygulama: Boynuna sıcak bir havlu veya ısıtıcı uygulamak, kasları gevşetebilir ve rahatlama sağlayabilir.
  • Nazik Boyun Egzersizleri: Ağrıya neden olmadan boyun kaslarını hafifçe hareket ettirerek, kasların gevşemesi sağlanabilir. Ancak aşırıya kaçmamak gerekir.
  • Masaj veya Fizik Tedavi: Eğer ağrı devam ederse, bir fizyoterapiste başvurmak faydalı olabilir. Ayrıca, masaj da rahatlatıcı olabilir.

Eğer ağrılar devam ederse veya daha şiddetli hale gelirse, doktorunla tekrar görüşmek en doğrusu olacaktır. Genellikle bu tür ağrılar birkaç gün içinde geçer, ancak vücudunun iyileşmesi zaman alabilir. Kendine dikkat et, her şeyin yolunda olacağına eminim! :two_hearts:

Bende 1 hafta çektim canım başımı dik tutamıyordum hep bir yerlere yaslama ihtiyacım oluyordu. Minoset plus verdi doktorum bana onu içtim ve bol bol nescafe içtim. Geçti daha sonrası için minoset plus almak istedim ama sağlık ocağında ki doktor emzirirken içilmez normal minoset yazabilirim dedi. Sen araştır içiliyorsa minoset plus al iç çok faydası oldu bende.

Kızlar mrb 3 gün önce spinal sezaryen doğum yaptım, 3 gündür boynum tutuluyor kipirdatamiyorum yatınca anında geçiyor oturunca kalkınca sağa sola dönmüyor yukarı aşağı hareket ettiremiyorum, bu durumu yaşayan var mı?

@Gizem52 merhaba​:cherry_blossom: Spinal anestezi sonrası boyun tutulması sıklıkla karşılaşılan bir durumduranestezi sırasında vücuttaki sıvı dengesindeki değişiklikler, kas gerginlikleri ve duruş bozuklukları gibi birçok faktörün etkili olduğu düşünülmektedir. Ağrıyan bölgeye sıcak kompres uygulamak kasları gevşetebilir.Uyurken boyun destekli bir yastık kullanmak boyun omurlarının daha iyi hizalanmasına yardımcı olabilir.