Spinal anestezi

Kizlar sezeryan olan arkadaslarim spinal hakkinda bilgi alabilir miyim baş agrisi cok oluyomus herhalde sizce genel mi spinal mi ? Cok kararsizim bende zaten migren var o baş agrisi tutarsa ben ne yapicam bide grip olmustum gecen hafta öksürük hala devam ediyo spinal olursam o sirada oksuruk gelirse ne olcak ayy hep bunlari düsünüyorum bide dogumumda yakin az biraz bilgi verin bana :slight_smile:

1 Beğeni

Spinal ve epidural arasında bir fark olduğunu düşünmüyorum ikiside belden aşağıyı uyuşturuyor zaten.

Bende de belden iğne yaptılar aşağı uyuştu. Evet bende aşırı baş ağrısı olmuştu rabbim kimseye yaşatmasın o ağrıyı.

Doktor ince bir iğneyke omurgana uyuşturucu ilaç vuruyor belden aşağın uyuşuyor sonra doktor karnının kesecek noktasınıa uyuşturucu ilacı sürüyor durmadan ,sonra ameliyata başılyor. Bacakların uyuşuğu bende 6 saate açılmıştı.

2 Beğeni

Hadi yaa kahve falan da mı işe yaramadi :frowning: kac gun sürdü o baş ağrısı genel anestezi mi olsam acaba

2 Beğeni

Gün değil canım bebeği karnımdan aldıkları andan başım tutdu taki ameliyat dan çıkana kadar sürdü bu baş ağrısı. Ama sonra ağrımadı @Sedef

1 Beğeni

Günlerce hatta 1 hafta sürenler oluyomus galiba oyuzden biraz beni korkuttu baş agrisindan bebegi bile gozum gormedi diyen bikac kişi vardi etrafimda bide ameliyat sirasinda mide bulantisi cok oluyomus sende o oldu mu peki

1 Beğeni

Evet mide bulantısı da oldu bende,kusmaya çalıştım kusamadım ağladım

1 Beğeni

Peki pişman oldun mu spinal de Yoksa genel anestezi mi alsaydim dedin mi

1 Beğeni

Ne yalan söyleyeyim evet Pişman oldum . Keşke tamamen uyusaydım dedim.

Bebeğimi görmek için dünyalara değerdi o ayrı ama birdaha olsa genel yaptırırım.

Carsamba gittigimde valla bende bu sorulari doktordan cevap aldigimda tatmin olmazsam genel isticem bizim doktor spinalden yana ama gorcez bakalim

Spinal anestezi tamamen uyutulmadır. Epidural ise sadece belden aşağı uyuşturmadır

Yok spinal de belden asagi uyusturuyorlar epiduralde de belden asagi ama iğne oluyo belinde spinalde igne takılı kalmiyo Genel anestezide de komple uyuyosun 12 sene önce genel anestezi olmustum kızımı doğururken ama inanin hatirlamiyorum

2 Beğeni

Ben hamilelikte ameliyat oldum spinal ile spinal anestezinin hem anne hemde bebek için en sağlıklı olduğunu söyledi doktorum, genel anestezi sırasında bebekte etkilenir dedi doktorum o yüzden istemedim, ben yine doğumda spinal tercih ederim aşırı derecede ilerlemiş migrenim var ama inan bana kendini çok düşünemiyosun evet başım tuttu midem rahatsız diye de kahvede içemiyorum icetea önerdi doktorum su gibi ondan içtim ve baya iyi geldi, göz bandı ile ışıksız ortamda uyudum rahatladım baya 2 gün anca sürdü.

2 Beğeni

Spinal ile sezaryen oldum. Genel anesteziden daha iyi, en azından bebek anesteziden etkilenmiyor. Hem bebişi doğar doğmaz görüyorsun​:smiling_face_with_three_hearts: ameliyattan sonra bol kahve ve bitter çikolata önerdi benim doktorum. Gebelik diyabeti çekmiş biri olarak o baş ağrısına hiç ses etmedim çünkü aylar sonra doyasıya çikolata yiyor ve kahve içiyordum :face_with_hand_over_mouth:

Bu arada 2 haftaya yakın sürdü baş ağrım. Genel anestezi ile daha önce ameliyat olduğum için ayılmakta zorlandığımı ve 2 gün kendime gelemediğimi biliyorum. Benim genel anesteziyi tercih etmemem için bu da bir etkendi.

3 Beğeni

Spinalde belden aşağıyı uyuşturuyor nurancım​:blush:

2 Beğeni

Bende baş ağrısı yapmadı. Ben hangisini aldım hatırlamıyorum. alırken feci sancım vardı sancımın geçmesini bekledik. Sizin de iki öksürük arasında yaparlar hemen 30 saniyede oldu bitti

Bir de sadece bir tanesini yapıyorlar epidural miydi

Doğumdan sonra bu unutma artti

1 Beğeni

Kişiden kişiye degisiyo demekki Carsamba gidip geleyim haberleri veririm size :slight_smile:

2 Beğeni

Anaaa yanlış biliyormuşum kızçeler :joy::face_with_hand_over_mouth:

@Zühre @Sevane

Görümcem yıllar önce kadın doğumda çalışmıştı. Dün de ben ona sordum, o böyle dedi :person_shrugging:

2 Beğeni

Spinal anestezi ve epidural anestezi, anestezi sağlamak için kullanılan iki farklı yöntemdir. İki teknik arasındaki temel fark, anestezi ilacının enjekte edildiği bölgedir.

• Spinal Anestezi : Beyin ve omurilik arasındaki sıvı dolu alana doğrudan anestezi ilacının enjekte edildiği bir yöntemdir. Bu sayede hızlı ve etkili bir anestezi sağlanır. Ancak, etki süresi sınırlıdır.

• Epidural Anestezi : Omuriliğin dışındaki epidural boşluğa anestezi ilacının enjekte edildiği bir yöntemdir. Bu yöntemle daha uzun süreli ağrı kontrolü sağlanabilir. Epidural anestezi, doğum ağrılarını hafifletmek, cerrahi müdahalelerde ağrı kontrolü sağlamak gibi durumlarda kullanılır.

Her iki yöntem de belirli durum ve ameliyatlar için tercih edilebilir, ancak doktorunuzun önerisi ve durumunuza göre hangi yöntemin kullanılacağına karar verilir.

1 Beğeni

:grin::grin::grin::grin::grin: olsun canim nolcak​:smile:

1 Beğeni