Spinal anestezi ile pozitif sezaryen hikayesi olan var mı?

Kızlar bugün kontrolüm vardı 36+3 üm bebeğim hala çapraz duruyor dönmedi. Gelişimi 1 hafta önde 3192 gram. Doktorum muhtemelen çatımın dar olduğunu çok dönme ihtimalinin olmadığını haftaya çatı muayenesi yapıp sonraki hafta sezaryen için gün vereceğini söyledi. Hep aklımda normal doğum vardı böyle olunca sezaryen biraz ürküttü açıkçası. Spinal anestezi düşünüyorum. İçimi rahatlatacak korkularımı hafifletecek pozitif spinal sezaryen hikayeleriniz varsa dinlemek isterim. Sürecin tam olarak nasıl ilerlediğini merak ediyorum. Bu arada eşimi sezaryende doğuma alamayacağını söyledi doktorum ısrar etsem inisiyatif kullanmaz mı acaba? Belki o olursa daha sakin olurum diye düşünüyorum.

Merhaba, bende 39 hafta gebeyim kendim yüksek ihtimal normal doğuracağım. Ama yakın zamanda görümcem özelde spinal anestezi ile sezeryan oldu. Öncesinde 12 saat devlette suni sancı verdiler ama hiçbir ilerleme olmadığı için ve sezeryane sıcak bakmadıkları için ambulansla özele geçtik. Ameliyat toplam yarım saat sürdü 10 dk içinde bebek geldi. 20 dk sonra da görünce mi getirdiler. Süreci çok rahat atlattı. Ağrısı oldukça ağrı kesici verdiler. Hızlı ayaklandı. Yani bence sezeryan artık eskisi gibi korkunç değil. Tamamen direncinize bağlı ne kadar çabuk iyileşmek isterseniz o kadar çabuk iyileşiyorsunuz gördüğüm kadarıyla. Ameliyat esnasında da anestezi uzmanı ve ekipten kişiler sizinle konuşup rahatlatıp gerilmenizi engelliyorlar. Bende ne kadar normal istesem de korkuyorum, bilmediğim süreç hem bebeğime bi şey olmasından hem canımın acısından veya süreci iyi yönetememekten korkuyorum. Rabbim sağlıklı kolay doğumlar nasip etsin hepimizin İnşallah

Görümceniz için Allah analı babalı büyütsün size de bir nefeste kolay sağlıklı doğum diliyorum öncelikle. Verdiğiniz bilgiler için de ayrıca teşekkür ederim :folded_hands: tabiki ilk doğum olunca hiç birimizin bilmediği bir süreç muhtemelen şuan korkunç gözüküyor ama Bebişleri kucakladığımızda hepsi geçecektir eminim. Sizinde çok az bir zamanınız kalmış inşallah süreç kolay ilerler ve sağlıkla bebeğinize kavuşursunuz :heart:

Ilk doğumum spinal anestezi ile oldu şimdi 2.ye hamileyim onu da o şekilde yapacağım. Belden iğneyi vururken biraz acıyor ama dayanılmayacak bir acı degil ( herkesin acı eşiği farklı tabi belki sen hiç acı hissetmeyebilirsin ). Zaten oradaki hemşireler sürekli seninle konuşuyor sakinleştiriyorlar. Uyuştuktan sonra hiçbir şey anlamıyorsun dr ne zaman geldi beni ne zaman kestiler de doğurttular hiç anlamadım bile, bir baktım bebeğimi yanıma getirdiler. Anestezi etkisi çıkınca ağrın çok oluyor zaten ağrı kesici falan veriyorlar. Bol bol yürümek iyi geliyor rahatlatıyor ama ilk kalktığın zaman acıyor, zorlanıyorsun normal olarak. Kısaca, bende ilk başta korkmuştum ne olacağını bilmiyordum ama korkacak birsey yokmuş. Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah hiç korkma için rahat olsun

Çok teşekkür ederim umarım benimde doğumum bu şekilde kolay geçer. Aslında doğumdan ziyade sezaryenden korkmamın sebebi hep iyileşme sürecinin daha uzun olmasıydı. Ama sanırım bol yürüyüşle daha hızlı toparlanıyor. Rabbim ilk çocuğunu sana bağışlasın bu bebişi de sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah :folded_hands: :heart:

İyileşme süreci biraz bünye ile de alakalı olabilir canım. Yanlış hatırlamıyorsam 1 hafta sonra baya baya toparlanmıştım. Ama dikiş acısı öyle hemen geçmemişti. İnşallah burda güzel haberlerini alırız :folded_hands: Amin inşallah teşekkür ederim :smiling_face_with_three_hearts: