Kızlar eşim sperm testi verdi ve normal morfoloji %1. Varikosel yok demişti doktor. Başına bu durum gelen var mı? Düzelen bir durum mu bilgisi olan varsa yazsın lütfen
Eşinin sperm testinde morfoloji (şekil) %1 çıkmış ve bu Kruger kriterlerine göre “kötü” grubuna giriyor. Ama bu tek başına her şeyin sonu demek değil, bunu bilmek çok önemli Morfoloji düşük olsa bile gebelik mümkün olabilir çünkü diğer parametreler (sayı, hareketlilik vs.) oldukça iyi görünüyor. Hatta hareketlilik süper!
Varikosel olmaması da olumlu bir durum. Morfolojideki düşüklük bazen yaşam tarzı, beslenme, stres, sigara, çevresel faktörler gibi şeylerden de etkileniyor. Doktorlar genelde antioksidan tedavi, yaşam tarzı değişikliği gibi önerilerle başlayıp birkaç ay sonra tekrar test isterler. Çünkü sperm üretimi yaklaşık 3 ayda bir yenileniyor.
Burada moral çok önemli. Bizim forumda daha önce benzer değerlerle hamile kalan birçok çift oldu. Dilersen onları da etiketlerim canım
Sen umutlu ol, sabırlı ol, gerekirse bir üroloji ya da tüp bebek uzmanından ikinci görüş almayı da ihmal etme. Her şey yoluna girebilir, yeter ki pes etmeyin
Eşimin değerleri bu sekildeydi 11 yıl sonra beşinci tüp bebek denememde gebe kalabildim. Malesef morfoloji yukselmiyor spontan gebelik için 4 ve üzeri olması gerekiyor. Sperm hız ve sayısı ise antioksidan kulkanımı saglıklı beslenme ile artabilir. Umarım sizin bu kadar sürmez. İyi bir uroloji druna gidin muhakkak
Evet sperm sayısı ve hareketliliği iyi olduğu için umudumuz arttı canım. Haftasonu tüp bebek merkezine görüşmeye gideceğiz bakalım ne diyecek. Ben de kontrollerimi oldum herhangi bir sorun olmadığı için sonucun iyi olacağını düşünüyorum. Daha önce başına bu durum gelenleri de etiketleyebilirsen nasıl bir yol izlediklerini merak ediyorum açıkçası
Spontan olmayacağını biliyoruz canım ama tüp bebekte yaş vs çok önemliymiş ben de 28 yaşındayım o yüzden umudum yüksek açıkçası ama tabiki bilemeyiz ne kadar sürecek nasıl olacak. Sizde herhangi bir sorun var mıydı? 5. Tüp bebek denemesinde tuttuğunu söylediğin için merak ettim süreç hakkında çok fazla bilgim yok yeni öğreniyorum da
Eşimin morfolojisi 0-1 arasında değişiyordu. Benimde cikolata kistim vardı.Toplanan yumurta sayım 15-20 arasında değişiyordu ama dollenme sorunu oluyordu bes altı tanesi döllenip sadece bir tanesi beşinci güne gidiyordu. Dr bize dediki üçüncü güne embriyoyu yumurta kalitesi getirir, sonrası yani beşinci güne gitmesi sperm kalitesi ile ilgilidir dedi. Morfoloji malesef sayı olarak artmıyor. İns ilk denemede sonuca ulasırsınız. Oncesinde dr verecektir eşli olarak multivitamin kullanın, spor egzersiz yapın kilo olsun olmasın üreme hücrelerine ve embriyonun tutunması için cok faydalı. Protein sebze meyve yani dengeli ve saglıklı beslenin. Sigara içiyorsanız mumkun oldugunca bırakmaya çalısın. Rabbim sağlıkla nasip etsin inşallah