Kızlar selam 10 aydır eşimle çabalıyoruz çocuğumuz olmuyor sperm testi verdi eşim fakat doktorun operasyonu olduğu için sonuçları tam anlamıyla öğrenemedik. Ben biraz baktım sperm yavaşlığı var galiba ama eşim yok ya diyor kabul etmiyor. Sonuçlardan anlayan yorum yapabilirmi.
ileri hareketli sperm sayısı normalin altında bu gebe kalam konusunda olumsuz bir durum.
Tam 6 sene uğraştım bende o kadar cok anlar oldum ki inanin hic tanışmak istemezdim bu terimler ile eşinizin ne yazik ki ileri hareketli sperm sayisi düşük, dunya sağlık örgütünün kabul ettigi rakam 32 ama sanırım ilaç ile düzeltilecek seviye de bir uroloji doktoru ile görüşüp birde muayene olmali bence varikosel vs de olabilir cok basit ufak bir op. İle bu sorunu çözebilirsiniz. Ben tam 6 sene bekledim bebek sahibi olmayi çok şükür şuan tam 16 haftalik olduk en icten hislerim ile dilerim ki tez vakitte Rabbim kucaginizi doldursun
Merhaba muayene oldu bi sorun çıkmadı çok şükür umarım buda halledilir. Geri dönüşüm için çok teşekkür ederim annecik rabbim yavrularınla ve eşinle güzel bir hayat nasip etsin sana
Teşekkür ederim geri dönüşün için
Bir saatin sonunda ki totalde ki hareket %40 yani normal deger fakat bu test yeterli değil cunku detaylı bakılmamış ayrıca who ya göre değerlendirilmiş. İleri hareketli bakılmış ama ileri yavas hareketli bakılmamıs… İleri hızlı(a) +ileri yavas hareketli (b) toplamı %32 olmalı. Tek basına ileri hareketli değeri baz alınmaz. Morfoloji ise kruger’e göre bakılmalı who sonucları malesef gerçeği yansıtmıyor. Normal morfoloji zaten hiç bakılmamış. Örneğin normal morfoloji krugerde %4 ve üzeri olmalı daha az ise spontan gebelik olusmuyor. Sperm sayısı normal. Kısacası size iyi bir labda tekrar kruger’e gore baktırmanızı tavsiye ederim. İstanbuldaysanız düzen laboratuvar veya tüp bebek merkezlerinde, tüp bebek merkezi olan özel hastanelerde(memorial, acıbadem gibi) yaptırabilirsiniz. Gebelik olusana kadar eşli olarak multivitamin kullanın, egzersiz spor yapın saglıklı beslenin. Ayrıca likefaksiyon süresi uzun eşiniz bol su içsin. 40 dk nın sonunda sıvının içindeki spermler cıkıyor. Normali 20-30 dk dır.
Yazan : infertilite ile 10 yıl mucadele etmiş tüp bebek annesi
İleri dereceyse bile korkmayın ameliyat la düzeltiliyor, arkadaşmın eşi 1 sene önce operasyon geçirdi şuan 4 aylık higebe olumsuzlu düşünmek yok herşeyin tedavisi mümkün artık
Aynı şekilde benimde 2 arkadaşımın eşleri operasyon geçirdi ikisi de ikizlere hamile kaldı sadece bir arkadaşım yaşının ileri olmasından dolayıymış galiba ikizlerini kaybetti diğer arkadaşım da ikizlerinden birini kaybetti ama sağlıklı gebelikler olmayacak diye bir olay yok Rabbim istesin öncelikle yeter.
Biraz dusuk inşallah en kisa zamanda çocuğunuz olur esin ustunde dursun yok ya demesin
İleri hareketli oranı önemli, düşük görünüyor. Sigara kullanmak, fast food tüketmek, hareketsiz yaşamak bile etkiliyormuş bu oranı. Doktoru detaylı bakınca multivitamin desteği verebilir. Yaşam tarzı değişikliği yapmak da önemli ama özellikle sağlıklı beslenmek gerek. Keçiboynuzu özü de faydalı oluyor, beraber tüketebilirsiniz hem yumurta hem de spermin kalitesini artırıyor.
Cok tesekkur ederim canim benim hepimize insallah
Çok teşekkür ederim geri dönüşünüz için
Aynı durum bizde de vardı ama ekstra varikosel vardı ve ameliyat olduk çok şükür ameliyattan 3 ay sonra hamile kaldım ve kızımı kucağıma aldım
Benim eşiminde böyleydi varikosel vardı 7 yıl çocuğumuz olmadı ameliyat oldu 8 ay içinde hamile kaldım şuan 23 haftalik hamileyim oğlumu bekliyoruz çok kisa bi ameliyat yarım saat sürüyo ertesi gün taburcu oluyosun büyük bi ameliyat degil insallah hersey gönlünüzce olur