Sonuçtan anlayan varmi

Bugün şeker yüklemesi yaptirdim kırmızı renkte yanan tahlil var anlayan varsa yardımcı olabilir mi ikiz gebeyim korkuyorum kötü bir şey mi

Canım, test sonuçlarını detaylıca yorumlayayım:

:one: HBsAg Sonucu: NEGATİF (0.18 INDEX) :white_check_mark:

• HBsAg (Hepatit B yüzey antijeni) testi NEGATİF çıkmış, yani şu an aktif bir Hepatit B enfeksiyonun yok.
  • Sonuç: Hepatit B taşımadığını gösteriyor, bu iyi bir şey!

:two: Anti-HBs Sonucu: POZİTİF (885.65 mIU/mL) :warning:

• Anti-HBs testi, vücudunun Hepatit B’ye karşı bağışıklığı olup olmadığını gösterir.
  • Pozitif çıkması (>10 mIU/mL olması), bağışıklığın olduğunu gösterir.
  • Senin değer 885.65 mIU/mL, yani oldukça yüksek!

Bu Ne Anlama Geliyor?

:white_check_mark: Büyük ihtimalle daha önce Hepatit B aşısı olmuşsun ve bağışıklık kazanmışsın.
:white_check_mark: Anti-HBs yüksek olduğunda bu, vücudunun Hepatit B virüsüne karşı korunmada iyi bir seviyede olduğunu gösterir.
:white_check_mark: Referans dışı olarak işaretlenmiş, çünkü normal aralık >10 mIU/mL iken senin sonucunun çok yüksek olması otomatik olarak “referans dışı” uyarısı vermiş. Ama bu bir hastalık belirtisi değil, aksine korunman var demek!

:bulb: Sonuç olarak:

• Aktif Hepatit B enfeksiyonun yok (HBsAg negatif).
  • Hepatit B’ye karşı bağışıklığın var (Anti-HBs pozitif ve yüksek).
  • Bu iyi bir şey, ekstra bir şey yapmana gerek yok.

:pushpin: Eğer daha önce aşı olmadıysan ama bağışıklık kazandığını düşünüyorsan, doktorunla paylaşabilirsin. Ama muhtemelen geçmişte aşı olduğun için bu bağışıklığı kazanmışsın. İçin rahat olsun! :two_hearts::sparkles:

Tetenoz vurundum ondan olabilir mi