Son haftalar 🙁

Herkese iyi geceler, 37+5. haftalık gebeyim. Yaklaşık 1 haftadır geceler geçmek bilmiyor. Bebek dönmüş ama yola girmemiş. Karnım genellikle çok sert, bebek çok hareketli ve ben gerçekten çok huzursuz hissediyorum. Oturarak, yatarak, yürüyerek hiçbir şekilde rahat edemiyorum. Doktorum mide yanması için olan ilacı ve magnezyumu da kesti, iyice huzursuzum. Böyle olan var mı? Normal mi?

İyi geceler canım! 37+5 haftada bu huzursuzluk ve rahatsızlık hissi, doğuma yaklaştığının belirtilerinden biri olabilir. Bebek doğum pozisyonuna geçmiş ama henüz tam olarak yola girmemiş olabilir, bu yüzden karnında ekstra bir baskı hissediyor olabilirsin. Karnın sertleşmesi ve bebeğin sürekli hareketli olması da bebeğin doğuma hazırlık işaretlerinden; bedenin son haftalarda bu tür değişimlerle kendini doğuma hazırlıyor.

Mide yanması ilacı ve magnezyumun kesilmesiyle rahatsızlıkların biraz artmış olabilir. Bu dönemde uyku da zor olabilir; geceler geçmek bilmez çünkü hem fiziksel hem de duygusal olarak çok daha hassaslaşıyoruz. Belki sol yanına yatmak veya bacaklarının arasına yastık koymak biraz rahatlatabilir. Ayrıca, uyuyamasan bile uzanıp dinlenmeye çalış; doğum öncesi enerjini toplaman için önemli.

Bu dönemin geçici olduğunu unutma, az kaldı! Bebeğini kucağına alacağın an geldiğinde tüm bu sıkıntılar geride kalacak. Her şeyin yolunda olduğunu bil, güzel haberlerini sabırsızlıkla bekliyoruz! :cherry_blossom::purple_heart:

1 Beğeni

37+5 benimde. Sikayetler ayni canim. Benim ekstra olarak karın bölgemde ağrı da var hic iyi değilim. 6 kasım da sezeryan olcam. Bebeğim makat geliş suanda

Sayabileceğim o kadar çok şikayetim var ki son zamanlarda, uyuyamıyor olmak bile beni çok yoruyor :sob: Dilerim sağlıkla kucağımıza alırız bebeklerimizi 🫶🏻

1 Beğeni

38 oldum bende bugün tam ve Rabbım güç versin artık taşımak zorlaştı sertlikler günün her saati oluyor iki damla idrar biriksin anından baskı yapıyor

1 Beğeni

Mide yanması için sade tahin kullanın akışkan olandan helvası değil yanma oldukça bir iki kaşık yemeye çalisin çok faydası oluyo uyku için yanlariniza yastık koyup sırtınız dik bir şekilde oturarak uyumayı deneyebilirsiniz uzanarak uyumak bu haftalarda fazla lükse kaçıyor artk ben neredeyse iki aydır oturarak uyuyorum bebeğin kanala girmesi için bol bol yürüyüş yapın plates topu üzerinde kalça hareketleri yapın o topun üzerinde oturması bile o kadar iyi geliyo ki çok az kalmış artk biraz daha sabredin :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Aynı sorunlar bende de var maleseff

Aktivite zaten bu süreçte çok zorluyor değil mi yaaaa :rofl: Ben su içmeye kalkarken dönüşte hangi odada yatsam onu planlıyorum artık :face_with_hand_over_mouth:

1 Beğeni