Bebeğinize kavuşmanıza az bir zaman kala hem kendiniz hem de bebeğiniz için dikkat etmeniz gereken hususların önemi artar. Doğuma az bir zaman kala beslenme konusuna gerekli özeni göstermek gerekir. Bu dönemde anne adayının vitamin ve mineral bakımından zengin gıdaları tüketmesi önemlidir. Özellikle mevsime uygun meyve ve sebze tüketimi, gebeliğin son aylarında büyük önem kazanır. su tüketimi gebelik döneminde daha fazla önem arz etmektedir. Günlük yeterli miktarda su tüketmek anne adayının doğuma hazırlanmasına yardımcı olur. Ayrıca su, anne karnındaki bebeğin sağlığı için de önem teşkil eder.gebeliğin son aylarında uyku esnasında karın üzerine yatmamaya özen gösterilmeli. Bunun yerine sol tarafa doğru uzanmak daha doğru bir tercihtir. Uykunun yanı sıra banyoda da dikkat edilmesi gerekenler bulunur. Duşta aşırı sıcak su kullanımı anne karnındaki bebeğin gelişimine zarar verir. Ayrıca gebelik sürecinde hamam, sauna ve kaplıca gibi aşırı sıcak yerlerden de kaçınmak önemlidir.
11 Beğeni
Rica ederim faydalı olduysa ne mutlu bana
1 Beğeni
Teşekkür ederim
1 Beğeni
ben ayağım dan dolayı sekerek yürümek zorunda kalıyorum sıkıntı olur mu acaba 24 haftalık hamileyim