- hafta, kızımın sol böbrek arkasında küçük bir sıvı tabakası ile sol nefromegali görüldü, sol böbrek buyumesi, bu tehlikeli mi? Bu bebek için tehlikeli mi cevap için teşekkürler
@Bahar50 merhaba Bu durum, bebeklerde sık görülen bir bulgu olabilir ve genellikle doğum sonrası takip gerektirir. Bu durumun ciddiyeti, sıvı birikiminin miktarına ve böbrek fonksiyonlarına bağlıdır.
Teşekkür ederim evet onu doktorlar söyledi ama bilmek istediğim geçiyormu zamanla bu durum yoksa bebek sıkıntı çekiyormu her yaşında
Böbrek fonksiyonu doğunca belli olurmuş, amniyon sıvısı normal dendi
5 hafta önceki kontrolde böbrekte büyüme var denildi 2 gün önce gittim gayet normal dedi yani bebek şuan bir gelisim aşamasında dua edelim inşallah doğuma kadar kendi kendini toparlar
Bana da gebeliğimin başında demişlerdi, özellikle erkek bebeklerde çok görülen bir durummuş. Çok şükür daha doğmadan düzelmiş dediler 34. Haftada
İnşAllah balım inşAlllah duzelir çok teşekkür ederim cevap için
İçime su serpiyorsunuz Allah razı olsun kızlar
Benim bebeğimde böbrek büyümesi doğduktan sonra oldu erken doğuma bağlı zamanla küçüldü şimdi çok şükür böbrek büyümesi yada genislemesi yok sadece böbreğinde taş var onun içinde özel yapım solüsyon kullanıyoruz bakalım yani böbrek büyümesi kalıcı bir durum değil canım o düzeliyor