Herkese selam hamileliğin ilk dönemlerinde yemek kokusuna karşı aşırı bir hassasiyetim oluştu. Özellikle soğan ve sarımsak kavrulduktan sonraki koku beni mahvediyor. İstediğim kadar cam pencere açayım o koku mutfağın kapısından geçsem burnuma geliyor. Bu yüzden yemek konusunda ne yesek diye sıkıntı yaşıyoruz. Malum bizim Türk yemeklerimizinde hepsi neredeyse soğanlı bu dönem için soğansız yemek önerileriniz var mıdır? Sebze, et, baklagil her öneriye açığım. Sevgiler
Soslu makarna
İşte size, demir ve protein açısından zengin, aynı zamanda hafif bir “Mercimekli ve Ispanaklı Kıymalı Güveç” tarifi:
Malzemeler:
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 300 gram kıyma
- 2 su bardağı doğranmış ıspanak
- 2 adet havuç, doğranmış
- 2 adet domates, küp küp doğranmış
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 su bardağı su veya et suyu
- Zeytinyağı
Yapılışı:
Mercimeği yıkayıp bir kenara alın. Büyük bir tencerede biraz zeytinyağı ısıtın ve kıymayı kavurun. Kıyma suyunu çekince, içine havuçları ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. Doğranmış domates, kimyon, kırmızı pul biber ve tuzu ekleyin. Karıştırın. Mercimeği ve suyu/et suyunu ekleyin. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Mercimekler yumuşayınca, doğranmış ıspanağı ekleyin ve ıspanaklar solana kadar pişirin. Gerekirse tuz ve baharatlarını ayarlayın.
Bu yemek, hem protein hem de demir açısından zengindir ve hamilelikte ihtiyaç duyulan besinleri sağlar.
Ay lezzetli duruyor deneyeceğim teşekkür ederim
Hep makarnaya gidiyor elim yakında ondan da bıkacağım diye korkuyorum teşekkür ederim öneri için
Makarnadan bıkılmaz yaa
Merhaba canım, bana Özel bir durumundan dolayı soğan ve sarımsak yasak. O yüzden gebeliğin başından beri hiç yemedim. Genellikle herşeyi sogansiz sarimsaksiz yedim, ama pırasa çıktığından beri soğan sorunumu çözdüm diyebilirim. Soğan yerine pırasa kullanabilirsin, ben çok beğendim. Sogansiz sarimsaksiz yemek olarak da; kuru fasulye-pilav, tavuk dünyası menüsü, manti-makarna vb., çorba çeşitleri, evde hamur yoğurup hıtap gözleme tarzı şeyler yapıyorum, kahvaltıyı çok seviyorum, domates biber kizartma, dolma sarma hepsi gayet iyi oldu bana.
Benim kayınpederim hiç sevmez. Normal yemek pişir soğansız yap yine de güzel oluyor.
Bende de soğana karşı aşırı hassasiyet vardı ve yemeklere soğan koymayı bıraktım, normalde her yemeğe soğan koyarken şu an hiçbir yemeğe koymuyorum hiç de kayıp değilmiş, soğansız da lezzetli oluyorlarmış sarımsağa karşı daha olumlu duygular beslediğim için bazı yemeklere sarımsak doğrayıp atıyorum şu an sadece
Sarımsak doğal antibiyotik
bol sarımsaklı yoğurtlu makarna yapsak da karşılıklı hohlayarak sohbet etsek hahahahahah
Ahahahah
Kesinlikle, keşke
Bol sarımsaklı nefeslerimiz ile beraber dedikodu ne güzel giderdi
Valla sorma çok iyi olurdu, denk gelemedik şehirlerimizde bir türlü. Artık sıpaları biraz büyüttükten sonra yollarımızı kesiştiririz br şekilde
Gerçekten mi ya valla duyduğum sevindim o kadar önyargılıydım ki soğansız tadı olmaz diye
Soğansız olmaz gibi geliyordu ama deneyeceğim teşekkür ederim
Pırasa mantıklı aslında hem soğangillerden hem soğan gibi kokmuyor. Teşekkür ederim öneriler için
Sarımsaklı şeyleri de normalde o kadar severim ki
Hamileyken Pişmiş soğan banada dokunurdu ama çiğ soğan olmazsa olmazımdı salatalıkta . Sade Patates püresi yiyordum ben. Birde sade patates kızartması. @Sincap
Valla oluyor dediğim gibi şu an soğan koymuyorum hala yemeklere, ne eşim ne ben yadırgıyoruz alıştık galiba iyice
Ohh sarımsak seviyorsanız koku hassasiyetiniz azaldığında sarımsağı da eklemeye başlarsınız yediğiniz şeylere