Kızlar sma testi yaptıran var mı aranızda. 19 haftalık şuan kızım ama eşim sma testi yaptırmak istiyor. Fikirleriniz önemli bebim için
Şüphelendiğiniz ne var ki ?
Bir şüphemiz yok. Tarama testlerimiz herşey normal. Ama eşim takmış durumda. Bayada pahalı bir test. Bilmiyorum inanın. Yaptırmak istemiyorum ben
Bilmiyorum kendi kararınız ilk defa duydum bende ondan sormuştum
Gebe kalmadan önce yapılıyo diye biliyorum zaten önce erkek veriyor onda sorun çikarsa kadın veriyor gebelik öncesi verilmesi daha mantıklıydı
Çok güzel düşünmüşsünüz
Süreç nasıl işliyor bilmiyorum pek ama araştırabilirim
SMA (Spinal Musküler Atrofi) genetik bir hastalıktır ve genellikle gebelik öncesi genetik tarama sırasında belirlenir. Eğer ailede SMA riski varsa, bir genetik danışman ile görüşmek ve gerekli testleri planlamak önemlidir. Gebelikte SMA testi genellikle amniyosentez veya koryon villus örneklemesi gibi invaziv genetik testlerle yapılabilir. Ancak, bu testlerin riskleri olduğunu unutmamak önemlidir ve bu nedenle bir uzmana danışmak gereklidir.
Arkadaşım radyoda duymuş bebek doğduktan bir hafta içinde sma testi devlet hastanesinde ücretsiz yapılabilirmiş ama araştırmak lazım
Teşekkürler arkadaşlar
Sağlık ocağında yapılıyor bu test. Ben evlenirken eşimden istenmişti sağlık ocağında yapılmıştı testi
Biz de yaptırmıştık sağlık ocağından istiyorlar zaten o zaman hamile miydim değil miydim hatırlamıyorum ama sağlık ocağında ki doktorunuza bir danışın bence
Biz eşimle evlenirken devlet hastanesi bu testi zorunlu yaptırdı oralara başvurabilirsiniz bize sağlık ocağı yapmıştı
Onu nikah işlemlerinde yaptırmadınız mı