Endişelenerek yazıyorum eşimde sma taşıyıcı pozitif çıktı bende negatif doktorla görüşme yaptık bir sorun olmuyor dedi iki ebeveyn de olması gerek öyle geçer dedi fakat tıbbi genetik araştırma hastanesi randevu al bugün randevum vardı
1 ay veya 1 Burcuk ay sonra cıkar hiç yapan oldumu net sonuç veriyormuBiz saglık ocagında yaptırmıstık. Önce eşimden kan aldılar eğer sorun çıkmazsa aramıyoruz dediler sorun cıkarsa da sizden kan almak için arayacagız dediler. Eşimin sonucu normal geldi.(e nabızda gozukuyor)
Anladım teşekkürler ederim
Biz nikah işlemleri için kan tahlili verdiğimizde eşimden sma için de almışlar temiz çıkmış temiz çıktığı için benden almamişlardi genelde erkeğin taşıyıcılığı daha önemli ama sonuçların çıkması uzun 1ay belki 1 aydan fazla sürebiliyor Muş
Teşekkür ederim
E-nabız’a ne yazınca çıkıyor.?
Eşiniz taşıyıcı çıkmış, sizde negatif olduğu için hastalığın bir etkisi olmaz. İkiniz de taşıyıcı olsaydınız o zaman sorun olurdu. Muhtemelen sizde taşıyıcılık olmadığının daha net araştırılması için o merkeze yönlendirdiler. Çünkü raporda yapılmış olan testin %5 olguyu saptayamadığı yazıyor. O %5 yanılma riskine karşı genetik araştırma önerilmiş. Ama doktorun dediği gibi çiftlerden sadece birinin taşıyıcı olması bir sorun çıkarmıyor. Sizin sonuç yine negatif gelirse sıkıntı yok demek.
Tahlillerim butonuna tıklayın sonuc cıkınca listede görürsünüz
Çok teşekkür ederim stresteyim hala ama eşimin kanda mevcuttur gecmezmi
1 ay ve ya 1 buçuk ay
Eşinizin taşıyıcılığı geçmez ama sizin taşıyıcı çıkma ihtimaliniz çok çok düşük, o %5 ihtimali doktorlar dikkate almak zorunda bu yüzden genetik araştırma istemiş. Büyük ihtimalle yine negatif gelir ve eşinizin taşıyıcı olmasi bir anlam ifade etmez gönlünüzü ferah tutun. Hamile misiniz, gebelik mi planlıyorsunuz?
9 haftalık 5 gün gebelik
Zaten normal de sadece erkekten kan alıyorlar o pozitifse kadından da alıyorlar çiftlerden biri pozitifse sorun olmaz doktor da öyle söylemiş zaten
Korkmanıza gerek yok Bizde yaşadık. her 50 kişiden biri taşıyıcı zaten. Eşlerden birinin pozitif olması sma hastalığı için yeterli değil bebeğe hiçbir olumsuz etkisi yoktur. Kaldı ki siz de pozitif çıksanız bile 4 te bir ihtimalle (%25) bebek sma oluyor. Siz de negatif çıktıktan sonra tekrar araştırmaya vs gitmenize de gerek yok çok kafanıza takmayın zaten hamilesiniz.
Çok teşekkür ederim doktorum tekrar önerdi bende negatif evet stres yapmamaya özen gösteriyorum
Nikah için yaptırmıştık eşim taşıyıcı çıktı onunki 1 ay sonra sonuçlandı diye hatırlıyorum beni de yapmak için çağırdılar verdim kan üç ay sonra benimki negatif olarak çıktı eşlerin ikisi de taşıyıcı olması gerekiyormuş diye biliyorum Tekrar yaptırmadım negatif çıkınca benimki
Tamam teşekkür ederim gebelik durumu varsa tekrar öneriyor bizimde öyle oldu
Bana kimse sormadı ben söyledim testi yaptık böyle oldu diye kimse umursamadı belki doktordan kaynaklı olabilir
Umarım güzel sonuçlar alırsın için rahatlar canım benim ![]()
İnşallah
Eşimde sma şüpheli çıkmıştı sağlık ocagı arayıp benimde gelip kan vermemi istedi. Bende sonuc negatif cıktı. Gen araştırması için filan yönlendirilmedik sağlık ocagı tarafından. Sorun olur mu