Skolyoz omirilik eğriliği

Kızlar 27 haftalık hastaneye gitmistim ebeyle sohbet döndü bana ne düşünüyorsun dediğinde vajinal doğum dedim benim sırtımda skolyoz ömirilik eğriliği var deyince normal doğumu unut sen dedi ozaman sezeryan olucaksin dedi basina gelen varmi boyle bir durum skolyoz olup normal dogum yapan varmi

Yüksek mi derecesi benim de hafif skolyoz var vajinal doğum düşünüyorum ama

Dediniz şey ney bilmiyorum ama küçükken bir defa düştüm okulda pöçüm batti 2.ay fln ayağa kalkamadım cekici sayesinde düzeldi ayağa kalktım şimdi 21 haftalık oldum kalçamin üstü o.dustum zamanlardaki gibi çok ağrıyor yürürken fln o acı geri geliyor bendemi normal doğum yapamam biranda görünce aklıma geldi:)) konudan alakasız olabilir ama yazmak istedim

Kuzum benim kardeşimde ve bende skolyoz var. Bende çok az bir derecedeydi ve benim bel kısmımdaydı. Kerdeşimde iki bölgede sırtında vardı. Ben 21 22 yaşlarındayken doktor bir arkadaşımla sohbet arasında bu durumdan bahsetmiştim o da bana normak doğum yapamayacağımı, çatımın açılmayacağını söylemişti. Bunun tek çözümü sporla düzeltmekti, ben de o zamanlar baya spor yapıyordum. Spordan önceki röntgenim ve 1 sene düzenli spor yaptıktan sonraki röntgenimi karşılaştırınca belimdeki düzelmeyi net bir şekilde gördüm. Şu anda yeni hamileyim. Yeniden muayene olup eğer tekrar bozulma varsa ileriki günlerde tekrardan düzeltmek için spor yapacağım. Ama sen bunun için çok geç kalmışsın. Hem 27 haftalık hem de ileri düzey galiba ki ebe sana böyle bir şey söylemiş. Allah yardımcın olsun ama kalan zamanlarında belini ve pelvik kaslarını esnetmek için antrenman yapabilirsin doktoruna danış. Ama yine de üzme kendini çovuğunun ve senin sağlığın için en hayırlısı neyse o olsun.

1 Beğeni

Pöç batması skolyozla alakalı değil. Ama o da normal doğuma engel olan aebeplerden birisi. Eğer pöç batmanız tedavi edilmemişse yine normal doğum yapamazsınız. İsterseniz ortopediye veya nörolojiye bir görünün. Skolyozunuzun derecesine göre onlar daha doğru bir bilgi verirler.

Çok yüksek degil derecesi

Röntgen görüntüsü var mı? Eğer dışarıdan belli olmayacak kadarsa ya da 10-15 derece arasıysa çok da geç sayılmaz hamileliğe uygun plates ile kendini doğuma hazırlayabilirsin. Önünde ortalama 2 buçuk 3 ay var 2 buçuk 3 ay boyunca düzenli platesle belki düzeltebilirsin. Zaten son 10 15 gün kalasıya yeteri kadar düzelmemişse doktorun da yine sezeryan der mecbur yani. Ama düzelirse de doktorlar zaten vajinal doğum olabilecek durumlarda sezeryana yönlendirmiyorlar.

Merhaba, benim de 33 derecelik skolyozum var. Röntgenimi bulursam atarım buraya da, yalnız dışarıdan eğrilik çok görünmüyor. Ben 6 ay önce normal doğum yaptım, ve benim skolyozum 2015 ten beri aynı derecede duruyor düzelme olmuyor. Skolyozun farklı durumları var her skolyoz kolaylıkla düzelmiyor. Yani bir kaç hafta içinde düzelecek bir şey değil. Bana hamileyken takibimi yapab doktor ortopediye gidip normal doğuma engelimin olup olmadığını sormamı söyledi, ben de öyle yaptım ve ortopedi doktoru senin skolyozun yukarda dedi hamilelik için engel oluşturmaz bu dedi. Kardeşimin de var ve o da ortopediye muayene oldu herhangi bir engel çıkmadı. Bence siz de bi ortopediye gidin o doktorun yorumunu takipli olduğunuz doktora mutlaka iletin.

2 Beğeni

Benim burada eğrilik var. Kardeşimin daha aşağıda yani normal doğum için daha riskli olan bir bölgede olmasına rağmen o da normal doğum yaptı

1 Beğeni

benim bu şekilde küçük iki ayrı yerde vardı bunu çektireli yıllar oldu tabi ama doktor ilerlemez demişti

Sizinki çok daha azmış bence hiç sorun oluşturmaz doğum için. Benim attığım görüntüm 2018’deki hali. En son 2022’de gitmiştim kontrole sanırım o zaman da aynı çıkmıştı ilerleme çok yavaş oluyor. Ama sporu bırakma demişti doktor ben bir şey yapamadım tabi. Önceden her hafta yüzüyordum mutlaka, yine de sadece 3 derece düzelme olmuştu o da sonra eski haline geri geldi

Zaten normal doğum yapabilirsiniz siz bakın eğrilik dediğiniz gibi dışarıdan görünen bir şekilde değil. Ayrıca kalça kemiğiniz düz. Benim kalça kemiğim eğri. Yani az bir şey ama inşallah sporla tam olarka düzelir. Ben de iki sene arasındaki röntgenlerimi atayım bir dk.

Sizde de kalça kemiğinde eğrilik yok. O en temel kısım doğum için.

Tabi bunlardan biri kemik için biri bağırsak için çekilen röntgenler. Ama ikisi arasındaki fark açıkça görünüyor. Skolyozum çok düşük olsa da kalça kemiğim eğri olduğu için korkuyoruz biz.

Anlıyorum evet sizin daha aşağıda, dediğim gibi benim kız kardeşim de benden 1 buçuk ay önce normal doğum yaptı. Onun eğriliği de kalça kısmındaydı, hatta bir bacağı kısa gibi oluyor tabanlık kullanarak dengeliyor skolyoz yüzünden. Ona rağmen o bir sorun yaşamadı. Umarım sizin de kolaylıkla olur, bir muayene olup ona göre ilerlemekte fayda var. Tabi ki sporu bırakmayın hamileliğiniz için de çok faydası olur

1 Beğeni

İnşAllah. Aynen devam edip düzenli kontrol yaptıracağım. Valla maşallah kız kardeşiniz de iyi olmuş. Rabbim kolaylık versin cümleten.

1 Beğeni

Aminn inşallah teşekkür ederiz :relieved_face::cherry_blossom:

1 Beğeni