Sizin hediyelikler hazır mı hadi paylaşın🥰

Ben hediyelik yaptırmadım zaten hastane uzak olduğu için fazla bi gelen olmayacak. İleride mevlüt gibi bir şey yapacağımda düşünüyorum hediyelikleri :face_holding_back_tears: hele 4 yaş 4 ay 4 gün olunca bedi besmelesi için şimdiden birsürü hayal kurdum :face_holding_back_tears::face_holding_back_tears::heart:

Kapı süsümüz bu şekilde :hatching_chick:

6 Beğeni

Kapı süsünüz çok kibar çok tatlı olmuş güzel günde kullanın :nazar_amulet::heart:

1 Beğeni

Teşekkür ederim :heart:

1 Beğeni

Bende henüz kapı süsümü yaptırdım, hediyelik konusunda çok kararsızım, gurbette olduğum için sadece annem ve kardeşim gelecek yanıma ilk bebiş olduğu için heves yapıyorum ama yaptırmalı mıyım karar veremedim bende

7 Beğeni

Çok güzel olmuş hepside :cherry_blossom::hugs: makrome anahtarlığı nerden yaptırdınız acaba trendyol da yapan bir sayfa buldum ama güvenemedim, bende bu tarz bi hediyelik düşünüyorum

Çok güzel olmuş eğer çok kişi yoksa hediyelik yaptırmaya gerek yok bizim aile biraz kalabalık olduğu için ben yaptırdım ama içinizde kalacaksa yaptırın ilk çocukta insan herşeyi heves ediyor :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Benim bebisimim cinsiyeti net değil ve daha erken ama kendim yapmayı düşünüyorum sizinki Cook güzel olmuş

1 Beğeni

Teşekkür ederim :smiling_face_with_three_hearts:

Çok cici duruyor. Ben kendim yapıcam kapı süsünü, nakış ve punch biliyorum. Malzemeleri aldım bakalım ne zaman başlicam​:smiley:

1 Beğeni

Kızımın ismini bizde Ferhan Betül koyduk :smiling_face::smiling_face: Böyle görünce garip oldum.Sağlıcakla alın kucağınıza. Bu 4 yaş 4 ay 4 gün olunca dediğiniz nedir acaba merak ettim doğrusu :smiling_face:

1 Beğeni

Ayy ilk düşündüğüm 2. isimdi betül sonradan vazgeçtim :face_holding_back_tears: amin inşallah hepimiz sağlıkla alalım :heart: amin alayı veya bedi besmele deniyor. Osmanlı döneminde o yaşa gelen çocuk için bir tören hazırlanırmış. Ben hamilelikten önce dini eğitim veren anaokulunda görev yapıyordum ve veli isteğine göre bu programı düzenliyoduk. Şu şekilde ilerliyordu

• çocuk ilim meclisine (odaya) yürüyerek girer (biz arkadaşlarını karşılıklı durdurup tren içinden geçiyormuş gibi yapıyoduk)
  • rahle başına oturur çocuk -euzu besmele ile alak suresinin ilk 5 ayeti kerimesi okunur (ezberleyemezse öğretmen veya annesi söylüyor ardından çocuk söylüyor) -tekrar euzu besmele ile elif cüzü harfleri okunur sonun da sadakallahülazim denir
  • çikolata üzerine besmele yazarak çocuğa yedirilir

Bizim öğrenciler duaları bildiği için bir kaç sure veya dua okuyorlardı Sübhaneke Tahiyyat Salli Barik gibi Bir tane bildiği hadisi şerif Bildiği bir marş söyletiyoruz daha sonra sınıfça arkadaşları ile beraber bir marş okuyorlar daha sonra dua ediyoruz bedi besmelesi olan çocuk için ve bitiş.

Pano süslemesi gibi ismine özel kağıtlarla balonlarla resimlerle güzel bi süsleme yapıyorduk ve ikramlar hazırlıyordu o çocuğun annesi. Program bitince tabak tabak ikramları veriyorduk çok güzel oluyordu :smiling_face_with_three_hearts: ben doğum günü yıldönümü gibi günleri sevmiyorum kızım için de kutlamayı düşünmüyorum daha çok dini değerlerimizde bu şekilde özenmeyi düşünüyorum :cherry_blossom: yeğenim için de evde yaptık akraba ve arkadaşlarımızı çağırdık o şekilde de güzel olmuştu :hatching_chick:

Programın asıl amacı4 ay 4 yaş 4 gün olduğu gün rahle başına oturması ve besmele ile alak suresinden bir kısım okuması. İleride alim olur derler :woman_shrugging:t2::smiling_face_with_three_hearts:

4 Beğeni

Betül benim, Ferhan eşimin istediği isim oldu ama birleşince de güzel oldu anlamlarıyla yaşasınlar inşallah :smiling_face::smiling_face: Hımm Kuran kurslarında cüzü bitirince çocuklara yine bu anlattığınız gibi program yapılırdı o tarz yani anladığım kadarıyla. Şimdi bu programı öğrencilere yapıp onların heveslerini görünce kendi evladınıza yapmak istemeniz çok normal ve güzel :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts: Allah nasip etsin, dedikleri gibi ileride de alim olsun inşallah hepimizin evladı :cherry_blossom::cherry_blossom:

3 Beğeni

Bende böyle cikolata kolonya ve magnet yaptirdim Magnete cok guzel bi yazi istemistim ama yanlis yazilmis :disappointed_relieved:

8 Beğeni

Sizinkide çok güzel olmuş renkleri falan çok tatlı çok güzel :nazar_amulet:

1 Beğeni

Ayy çok beğendim güle güle sağlıkla kullanın inşallah nerden yaptırdığınızi sorabilir miyim

1 Beğeni

İnsan ilk bebişte heves ediyor cidden anısı kalsın diye yaptırmak istiyorum :hugs::smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Evet anı oluyor güzel oluyor bütün heves ettiğim şeyleri yapıcam o kadar bekledim sonuçta :joy:

Bende punç etamin yapıyorum ama nette hazır yapılmışını görünce kolaya kaçtım biraz :hugs::smile: pinterestte çok güzel şablonlar var eminim sizinki de çok cici olacaktır, şimdiden elinize sağlık

Trendyolda “Afralya Home” isimli satıcıdan yaptırdım :hugs: kişiye özel yapılmasına rağmen 2 günde kargoya verdiler ben çok memnun kaldım

1 Beğeni

Evet çok güzel olmuş isim :smiling_face_with_three_hearts: çok teşekkür ederim rabbim hepimizin gönlündeki istekleri gerçekleştirsin inşallah :heart:

1 Beğeni