Sizce hangisi daha zorlu süreç

Merhaba hanımlar sizce lohusalık mı daha zor hamilelik mi sizce neden?

• Hamilelik dönemi
  • Lohusalık dönemi
0 oylayan

Benim için lohusalık dönemi daha zordu çünkü hormonların etkisi ile duygusallık daha da artmıştı

2 Beğeni

Lohusalık tabikiii kendi duygusal bedensel çalkantıların icinde sana muhtaç olan küçük bir insanla uğraşıyorsun düzenin değişiyor yaşantın değişiyor tüm bunlara alışmak zorlu bir süreç o yüzden lohusalık daha zor :grimacing::grimacing:

1 Beğeni

Ya bence kişiden kişiye değişir. Mesela hamileyken hiçbir belirti yaşamamıştır. Ama doğumu ve sonrası çok zor geçmiştir ya da hamileyken çok riskli, bulantılı ve ağrılı geçmiştir. Kolay bir doğumu ve lohusalığı olmuştur. Bence bı soruyu lohusalığı da atlatmış kişiler cevaplamalı ( ben cevapladım ama çaktırma çyın) :rofl:

1 Beğeni

Hamileliği aşırı sıkıntılı geçmiş biri olarak lohudalık diyorum. Sezaryen acısı, memelerin acısı, bebeğimin prematüre olması ve akabinde gelen zorlukları, sütümü getirtmek için memelerimi patlatmaları, hamileliğimde ve lohusalığımda devam eden kanamalar ki kan görmekten fenalık gelmişti artık, tek başına o süreci atlatmak, yeni düzen, endişe, korku, sevinç, duygusallık, ağlama krizleri abooooooo yazdıkça fenalaşıyorum. Galiba seçemiyorum ay ikisi de çok zordu​:scream:

2 Beğeni

İkiside benim için zordu o yüzden çocuk yapmak güzel ama çokta zahmetli işin başından sonuna kadar :relieved:

Ama yinede iyiki diyorum herşeye rağmen :pregnant_woman::smiling_face:

1 Beğeni

Hamilelik de elbette zor ama daha hafif bir zorluk lahusalık daha zor gelmişti bana ilk doğumumda yani tek başına bakan bi anneysen hele. Doğmuş bakılması gereken ağlayan bir bebe yer yer aç kalmış yer yer wc bile gidememiş bir ana berbat oluyor . Aileye yakınsan yardom edecek insan olursa daha hafif ve kolay geçiyor lahusalık lakin teksen baya zor

1 Beğeni

Kesinlikle lohusalık :sob:

1 Beğeni

Lohusalık daha zor bi şeye canınız sıkıldığında bile doğru düzgün ağlayamıyosunuz sütüm kesilmesin aman canım sıkılmasın o bi yana mama kullanan anneler geceleri mama yapmakta çok zorluk çekiyodur onu bırakın gece gündüz uykunuz yok uyku yok oluyor dinlenemiyorsunuz tatlı uykuyu bölmek kalkmak o kadar zor geliyo ki bana sormayın ve artık şeyi fark ettim eşimle aynı anda yatıp kalkıyoduk genellikle şimdi ise ne o beni doğru düzgün görüyo ne de ben onu aynı saatte yatamıyoruz o uyuyo ben de 2 saat sonra felan uyuyorum nasıl olacak artık bilemiyorum çok zorlu benim için şu an kolay günler ne zaman gelecek onu bekliyorum

2 Beğeni

Hamilelik dönemi daha çok zordu

1 Beğeni

Ben dogum yapmadim daha ama az kaldi aylarimiz cok sukur hamilelik iyi geciyor ama dogumu zorsunuyom logusalikda nasil olur bilemem yasayip gorecem​:cherry_blossom:

1 Beğeni

Lohusalıkta zor olan bence çevredeki insanlara karşı verdiğin psikolojik savaş. Hem yeni hayata adapte olmaya çalışıyorsun hem de sabır sınavından geçiyorsun​:woman_in_lotus_position:t4:

4 Beğeni

Bana gore kesinlikle hamilelik​:frowning:

1 Beğeni

Bulantısı olmayan, fiziki olarak uzun boylu, az kilo alan, iç karnı genis bir hamile iseniz hamileliği çok seversiniz. Daha orta ve kısa boylu, karnı hemen çıkan, kanamalı, bulantili bir hamile iseniz çok zor geçer süreç. Lohusa iken ise çevrenizdeki insanlar anlayışlı ve yardımsever ise yine süreç daha az acılı geçecektir. Hormanal düzensizlikler daha atlatilabilir olacaktır ama anlayışsız ve ihtiyaclarinizi saptayamayan insanlar olursa travmatik yıllar sizi bekler. Hormanlar da adeta duvarı yıkılmış kaleden içeri düşman gibi sizi devirecektir. Velhasıl kelam her aşama zor ama bunu daha zor ve daha az zor olarak geçirmenize neden olan etmenler mevcut.

4 Beğeni

İlk 3 ay çok zor arkadaşım

3 Beğeni

Ne zaman bitecek zorlu zaman diye bekliyorum gecem gündüzüm bir oldu bi de uyku düzeni ne zaman oturuyor

2 Beğeni

Valla oğlum 4 yaşında son 1 yıldır tam oturdu oda hasta falan olmazsa derken 5 aylık hamileyim :smile::smile::smile: sar başa olacak bana da

2 Beğeni

Şu an benim için çok zorlu çok geç oturuyomuş inşallah bizimki çabucak oturur

1 Beğeni

Çocuğa da bağlı canım yani kimi çocuk farklı oluyor benim oğlan çok zor bi bebekti çok gazlıydı bu kolik bebeklerdendi ağla ağla susmaz durmaz sonra ilk dişi 4 aylıkken patladı diş sorunumuz çok erken başladı diş gribi diye hasta oldu durdu ateş ağrı o bitti işte yürüme büyüme inatlaşma çiş dönemi derken tam uyku sorunu bitti geve artık en kötü 2 kez uyanır olup gündüz uykusu bıraktı ki ikinciyi bekliyoruz :innocent:

1 Beğeni